«Αλλού θα με σκότωναν»: Ο Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του ενώπιον Αράβων ηγετών

«Αλλού θα με σκότωναν»: Ο Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του ενώπιον Αράβων ηγετών Facebook Twitter
GETTY IMAGES
3

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του με τον αγαπημένο του σύντροφο, κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.


«Ένας σπουδαίος κύριος. Σ' ευχαριστούμε, Xavier Bettel» έγραψε στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ. Ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Κρίστιαν Γένσεν, ο οποίος τον επαίνεσε για το θάρρος του.


Ο Bettel είχε δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και το 2015, που ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε στο Μεγάλο Δουκάτο, παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Gauthier Destenay.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο Στέφαν Λάιφερτ, ο 45χρονος Bettel τόνισε σε μια ομιλία του στην ευρωαραβική σύνοδο, ότι είναι παντρεμένος με έναν άνδρα και πως, για τον γάμο του, θα του επιβαλλόταν η θανατική ποινή «σε πολλές από τις χώρες που εκπροσωπούνται σε αυτό το τραπέζι».


«Το να μην έλεγα τίποτα δεν υπήρχε στις επιλογές μου», σχολίασε αργότερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, επιβεβαιώνοντας στο Twitter την είδηση. 

Η ομοφυλοφιλία επισύρει τη θανατική ποινή σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αντίδραση ήταν «παγερή σιωπή από ορισμένους, σιωπηρή χαρά από άλλους», σχολίασε ο Λάιφερτ.

Ο Xavier Bettel, δικηγόρος, είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το Δεκέμβριο του 2013. Παλαιότερα είχε διατελέσει και δήμαρχος του Λουξεμβούργου καθώς και βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Είναι ο τρίτος αρχηγός κυβέρνησης στην Ευρώπη που μιλά ανοικτά και δημόσια για την ομοφυλοφιλία, μετά την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, Γιόχανα Σιγκουρδαντότιρ, και τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ολες οι μονοθεϊστικές θρησκείες απόλυτα (και οι περισσότερες από τις άλλες θρησκείες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό) επιχείρησαν και επιχειρούν να ελέγξουν την σεξουαλικότητα με μεθόδους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν φασιστικές. Ευτυχώς, στις Δυτικές χώρες, μετά από μάχη που κράτησε τουλάχιστον δύο αιώνες, έχουμε κατορθώσει να τις ξεδοντιάσουμε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.