Αλλαγές στη σελίδα γνώμης της Washington Post με εντολή Τζεφ Μπέζος

Αλλαγές στη σελίδα γνώμης της Washington Post με εντολή Τζεφ Μπέζος Facebook Twitter
Τζεφ Μπέζος/ Φωτ.: EPA
0

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), ο ιδιοκτήτης της Washington Post, Τζεφ Μπέζος, αποκάλυψε μια σημαντική αλλαγή στη σελίδα γνώμης της εφημερίδας. Όπως τόνισε, η αρθρογραφία της θα επικεντρώνεται πλέον στην υπεράσπιση δύο βασικών αρχών: των προσωπικών ελευθεριών και της ελεύθερης αγοράς.

Ο Μπέζος ανέφερε ότι η Washington Post θα συνεχίσει να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όμως οι απόψεις που αντιτίθενται σε αυτές τις δύο αρχές δεν θα βρίσκουν πλέον χώρο στις σελίδες της. Όπως έγραψε, η εποχή που μια εφημερίδα – ειδικά αν κατέχει ηγετική θέση στην αγορά – όφειλε να παρουσιάζει όλες τις απόψεις έχει περάσει, καθώς το διαδίκτυο πλέον επιτρέπει σε κάθε ιδεολογικό ρεύμα να εκφράζεται ελεύθερα.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια σαφή στροφή στην πολιτική της εφημερίδας, που μέχρι σήμερα διατηρούσε μια πιο πολυφωνική προσέγγιση στη σελίδα γνώμης της. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, ο επικεφαλής του τμήματος, Ντέιβιντ Σίπλεϊ, αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς – σύμφωνα με τον Μπέζο – η νέα κατεύθυνση απαιτεί απόλυτη αφοσίωση.

Η Washington Post αναζητά πλέον νέο επικεφαλής για τη σελίδα γνώμης, με στόχο να ενισχύσει τη στήριξη σε θέματα οικονομικής και προσωπικής ελευθερίας, καθώς – όπως σημείωσε ο Μπέζος – αυτές οι απόψεις δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στο σημερινό τοπίο των μέσων ενημέρωσης.

Η απόφαση του Μπέζου ήδη προκαλεί έντονες συζητήσεις, καθώς αλλάζει τη φυσιογνωμία μιας από τις πιο ιστορικές εφημερίδες των ΗΠΑ, εισάγοντας μια πιο ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση στις απόψεις που θα φιλοξενεί.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM