LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Αλίνα Καμπάεβα: Στη Μόσχα η «σύντροφος» του Πούτιν - Εμφανίστηκε μπροστά από το σύμβολο «Ζ»

Αλίνα Καμπάεβα: Στη Μόσχα η «σύντροφος» του Πούτιν - Εμφανίστηκε μπροστά από το σύμβολο «Ζ» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Στις αρχές Μαρτίου καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ήδη ξεκινήσει δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η «σύντροφος» του Ρώσου προέδρου, Αλίνα Καμπάεβα κρυβόταν στην Ελβετία μαζί με τα παιδιά που φέρονται να έχουν κάνει μαζί. 

Ωστόσο, το Σάββατο η Καμπάεβα έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση σε κλειστό στάδιο της Μόσχας, για την παρουσίαση αγώνων ρυθμικής γυμναστικής που φέρουν το όνομά της. Στάθηκε μπροστά από πινακίδα καλυμμένη με το «Ζ», το σύμβολο υποστήριξης του πολέμου στην Ουκρανία. 

«Κάθε οικογένεια έχει μια ιστορία που σχετίζεται με τον πόλεμο, πρέπει να περάσουμε αυτές τις ιστορίες στις επόμενες γενιές», είπε. Η ρωσική γυμναστική θα γίνει πιο ισχυρή από τη διεθνή απομόνωση, συμπλήρωσε. «Μόνο θα κερδίσουμε από αυτό». 

Στο φόρεμά της, όπως φαίνεται, είναι καρφιτσωμένη και μία κορδέλα του Αγίου Γεωργίου σε σημείο που να μπορούν να την δουν οι πάντες. Για τους Ρώσους, η κορδέλα αυτή είναι ένα σύμβολο νίκης, θυμίζοντας στην κοινή γνώμη τη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας από τη Σοβιετική Ένωση, το 1945.

Η Αλίνα Καμπάεβα, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, φέρεται να έχει τέσσερα παιδιά με τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο, αλλά οι δυο τους δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ επίσημα.

Πηγές λένε ότι έχουν δυο 7χρονες δίδυμες κόρες, οι οποίες γεννήθηκαν κοντά στο Λουγκάνο της Ελβετίας, τον Φεβρουάριο του 2015 αλλά και δύο γιους. «Τα παιδιά είναι όλα κάτοχοι ελβετικών διαβατηρίων και η Αλίνα επίσης», σημείωσε πηγή στο Page Six. 

Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει την οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στον Πούτιν και την Καμπάεβα. Ο ίδιος, απαντώντας το 2008 σε σχετικά δημοσιεύματα, είχε δηλώσει: «Πάντα αντιπαθούσα εκείνους που εισβάλλουν στις ιδιωτικές υποθέσεις άλλων». 

Πάντως, απόρρητη έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών, που συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, κατονόμαζε την Καμπάεβα ως δικαιούχο της περιουσίας του Πούτιν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Καμπάεβα, το οποίο παραμένει σε αναμονή, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα. Η επιβολή τους παραμένει στο τραπέζι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Μία κίνηση κατά της Καμπάεβα είναι ανάμεσα στις ενέργειες που θεωρούνται αρκετά συγκρουσιακές ώστε να περιπλέξουν περαιτέρω τις προσπάθειες για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι. 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα - Η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM