Αλίνα Καμπάεβα: Στη Μόσχα η «σύντροφος» του Πούτιν - Εμφανίστηκε μπροστά από το σύμβολο «Ζ»

Αλίνα Καμπάεβα: Στη Μόσχα η «σύντροφος» του Πούτιν - Εμφανίστηκε μπροστά από το σύμβολο «Ζ» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Στις αρχές Μαρτίου καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ήδη ξεκινήσει δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η «σύντροφος» του Ρώσου προέδρου, Αλίνα Καμπάεβα κρυβόταν στην Ελβετία μαζί με τα παιδιά που φέρονται να έχουν κάνει μαζί. 

Ωστόσο, το Σάββατο η Καμπάεβα έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση σε κλειστό στάδιο της Μόσχας, για την παρουσίαση αγώνων ρυθμικής γυμναστικής που φέρουν το όνομά της. Στάθηκε μπροστά από πινακίδα καλυμμένη με το «Ζ», το σύμβολο υποστήριξης του πολέμου στην Ουκρανία. 

«Κάθε οικογένεια έχει μια ιστορία που σχετίζεται με τον πόλεμο, πρέπει να περάσουμε αυτές τις ιστορίες στις επόμενες γενιές», είπε. Η ρωσική γυμναστική θα γίνει πιο ισχυρή από τη διεθνή απομόνωση, συμπλήρωσε. «Μόνο θα κερδίσουμε από αυτό». 

Στο φόρεμά της, όπως φαίνεται, είναι καρφιτσωμένη και μία κορδέλα του Αγίου Γεωργίου σε σημείο που να μπορούν να την δουν οι πάντες. Για τους Ρώσους, η κορδέλα αυτή είναι ένα σύμβολο νίκης, θυμίζοντας στην κοινή γνώμη τη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας από τη Σοβιετική Ένωση, το 1945.

Η Αλίνα Καμπάεβα, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, φέρεται να έχει τέσσερα παιδιά με τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο, αλλά οι δυο τους δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ επίσημα.

Πηγές λένε ότι έχουν δυο 7χρονες δίδυμες κόρες, οι οποίες γεννήθηκαν κοντά στο Λουγκάνο της Ελβετίας, τον Φεβρουάριο του 2015 αλλά και δύο γιους. «Τα παιδιά είναι όλα κάτοχοι ελβετικών διαβατηρίων και η Αλίνα επίσης», σημείωσε πηγή στο Page Six. 

Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει την οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στον Πούτιν και την Καμπάεβα. Ο ίδιος, απαντώντας το 2008 σε σχετικά δημοσιεύματα, είχε δηλώσει: «Πάντα αντιπαθούσα εκείνους που εισβάλλουν στις ιδιωτικές υποθέσεις άλλων». 

Πάντως, απόρρητη έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών, που συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, κατονόμαζε την Καμπάεβα ως δικαιούχο της περιουσίας του Πούτιν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Καμπάεβα, το οποίο παραμένει σε αναμονή, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα. Η επιβολή τους παραμένει στο τραπέζι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Μία κίνηση κατά της Καμπάεβα είναι ανάμεσα στις ενέργειες που θεωρούνται αρκετά συγκρουσιακές ώστε να περιπλέξουν περαιτέρω τις προσπάθειες για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ