Ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε μέσω Twitter την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα του «Rust» που κόστισε τη ζωή της διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς. 

 

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη θλίψη μου αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου μας που έχαιρε βαθιάς εκτίμησης», ανέφερε στην ανάρτησή του ο ηθοποιός, που πυροβόλησε με όπλο για τα γυρίσματα της ταινίας, με συνέπεια να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης, Τζόελ Σόουζα. 

 

 

«Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας την υποστήριξή μου σε εκείνον και την οικογένειά του. Είμαι συντετριμμένος για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν την Χαλίνα», ανέφερε ακόμη ο Μπάλντουιν στην ανάρτησή του. 

 

 

Η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Αλμπουκέρκη, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο Τζόελ Σόουζα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιατρικό κέντρο. Η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ, που μετέχει στην ταινία, έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter πως ο σκηνοθέτης πήρε εξιτήριο. 

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ούτε έχουν γίνει συλλήψεις για το τραγικό περιστατικό. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μιλούν με τους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ο Άλεκ Μπάλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Santa Fe New Mexican. Νωρίτερα, ο ηθοποιός εθεάθη ταραγμένος να κλαίει έξω από το γραφείο του σερίφη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

 

«Πραγματική σφαίρα» 

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σωματείο IATSE Local 44, το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Μπάλντουιν είχε «μία πραγματική σφαίρα». 

 

Το σωματείο- που εκπροσωπεί επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της βιομηχανίας- το ανέφερε αυτό σε email προς τα μέλη του, σύμφωνα με το Variety. 

 

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε το εν λόγω email. 

 

Σταμάτησε η παραγωγή 

 

Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα της ταινίας σταμάτησαν, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και ότι όλοι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές.  

 

«Όλο το καστ και το συνεργείο είναι απολύτως συντετριμμένοι με τη σημερινή τραγωδία και εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Χαλίνα. Έχουμε σταματήσει την παραγωγή της ταινίας για απροσδιόριστη χρονική περίοδο και συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομική έρευνα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.