Αλβανία: Ο Ράμα αψηφά την ακύρωση των δημοτικών εκλογών από τον Μέτα

Αλβανία: Ο Ράμα αψηφά την ακύρωση των δημοτικών εκλογών από τον Μέτα Facebook Twitter
0

Πολιτειακή κρίση εξελίσσεται στην Αλβανία ενώ διεξάγονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πολλές φορές βίαιες. Ο πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, ανακοίνωσε χθες την ακύρωση των δημοτικών εκλογών, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να επιμένει πως θα γίνουν την προγραμματισμένη ημερομηνία

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου! Καληνύχτα» ήταν η λακωνική ανάρτηση του Ράμα στο Facebook. 

Την ακύρωση των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στην Αλβανία είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Σάββατο ο πρόεδρος της Αλβανίας. Ο Μέτα δημοσιοποίησε μέσω Facebook την πρόθεση του για ακύρωση του διατάγματος για δημοτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου, λέγοντας ότι «οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή τους».

Ο Ιλίρ Μέτα τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των ενεργειών του ενώ εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την κρίσιμη πολιτική κατάσταση που διέπει την Αλβανία.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως στις 10 Ιουνίου η Προεδρία της Αλβανίας θα δημοσιοποιήσει με περισσότερες λεπτομέρειες το σκεπτικό και τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους των Τιράνων, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Η διεθνής κοινότητα έχει καλέσει τα κόμματα της Αλβανίας να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγουν τη βία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ