Αλβανία: Μπλόκο σε τάνκερ με 22.500 τόνους πετρελαίου - Φέρεται να προερχόταν από τη Ρωσία

Αλβανία: Μπλόκο σε τάνκερ με 22.500 τόνους πετρελαίου - Φέρεται να προερχόταν από τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Οι Αρχές της Αλβανίας ακινητοποίησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου, που φέρονται να προέρχονταν από τη Ρωσία.

Το πλήρωμα του πλοίου τέθηκε υπό κράτηση για παραβίαση του δυτικού εμπάργκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αλβανική αστυνομία και μεταδίδει το Reuters.

Η αλβανική αστυνομία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης - με την κωδική ονομασία Embargo - συνέλαβε τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

Το τάνκερ πετρελαιοειδών και χημικών, νηολογίου Λιβερίας, συνελήφθη στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι αυτό το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες που τελούν υπό πετρελαϊκό εμπάργκο, ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε η αστυνομία.

«Το τάνκερ αναχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται να φορτώθηκε με πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας από άλλο δεξαμενόπλοιο με ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ» όπως μετέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το βορειοανατολικό λιμάνι της Ισπανίας Ταραγόνα αρνήθηκε την είσοδο στο πλοίο Maersk Magellan με σημαία Σιγκαπούρης, αφού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο πετρελαϊκών προϊόντων του είχε προηγουμένως μεταφερθεί από άλλο πλοίο που έφερε ρωσική σημαία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM