Αλάσκα: Αεροπλάνο χτύπησε και σκότωσε αρκούδα στην προσγείωση

Αλάσκα: Αεροπλάνο χτύπησε και σκότωσε αρκούδα στην προσγείωση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Twitter
0

Αεροσκάφος χτύπησε και σκότωσε αρκούδα, αμέσως μετά την προσγείωση στην Αλάσκα.

Από τη σύγκρουση του Boeing 737-700 με το ζώο προκλήθηκε ζημιά στο αεροσκάφος. Κανένας από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την Anchorage Daily News.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Γιάκουτατ, στη νοτιοανατολική Αλάσκα. Το αεροσκάφος της Alaska Airlines σκότωσε την καφέ αρκούδα αλλά ένα μικρό, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 2 ετών, δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μεταφορών της Αλάσκας, Σαμ Ντάπσεβιτς.

Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί συγκρούσεις αεροπλάνων με ελάφια, ταράνδους και χήνες στην Αλάσκα, αλλά ο Ντάπσεβιτς δήλωσε πως αυτό είναι το πρώτο συμβάν με αρκούδα, από όσο γνωρίζει ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είχαν καθαρίσει τον διάδρομο προσγείωσης 10 λεπτά πριν από την αναμενόμενη άφιξη του Boeing. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε αφού είχε σκοτεινιάσει και οι πιλότοι είδαν δύο αρκούδες να διασχίζουν τον διάδρομο, ενώ το Boeing επιβράδυνε μετά την προσγείωση.

«Το ρύγχος δεν χτύπησε τις αρκούδες, αλλά ο κυβερνήτης ένιωσε μια πρόσκρουση στην αριστερή πλευρά, όταν οι αρκούδες πέρασαν κάνω από το αεροπλάνο», ανέφερε σε ανακοίνωση η Alaska Airlines. Οι πιλότοι είδαν την αρκούδα πεσμένη περίπου 6 μέτρα από το κέντρο του διαδρόμου, καθώς το αεροπλάνο τροχοδρομούσε προς τον χώρο στάθμευσης, ανέφερε ακόμη η αεροπορική εταιρεία.

Εξαιτίας της σύγκρουσης προκλήθηκε ζημιά στο ατρακτίδιο του αριστερού κινητήρα και το αεροσκάφος παρέμεινε στο Γιακουτάτ, για επισκευή. Το αεροδρόμιο είναι εν μέρει περιφραγμένο. Οι εργαζόμενοι εκεί κάνουν κάθε χρόνο εκπαίδευση για τους κινδύνους από τα άγρια ζώα και χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα ή οχήματα για να τα διώχνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM