Αλάσκα: Αεροπλάνο χτύπησε και σκότωσε αρκούδα στην προσγείωση

Αλάσκα: Αεροπλάνο χτύπησε και σκότωσε αρκούδα στην προσγείωση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Twitter
0

Αεροσκάφος χτύπησε και σκότωσε αρκούδα, αμέσως μετά την προσγείωση στην Αλάσκα.

Από τη σύγκρουση του Boeing 737-700 με το ζώο προκλήθηκε ζημιά στο αεροσκάφος. Κανένας από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την Anchorage Daily News.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Γιάκουτατ, στη νοτιοανατολική Αλάσκα. Το αεροσκάφος της Alaska Airlines σκότωσε την καφέ αρκούδα αλλά ένα μικρό, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 2 ετών, δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μεταφορών της Αλάσκας, Σαμ Ντάπσεβιτς.

Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί συγκρούσεις αεροπλάνων με ελάφια, ταράνδους και χήνες στην Αλάσκα, αλλά ο Ντάπσεβιτς δήλωσε πως αυτό είναι το πρώτο συμβάν με αρκούδα, από όσο γνωρίζει ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είχαν καθαρίσει τον διάδρομο προσγείωσης 10 λεπτά πριν από την αναμενόμενη άφιξη του Boeing. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε αφού είχε σκοτεινιάσει και οι πιλότοι είδαν δύο αρκούδες να διασχίζουν τον διάδρομο, ενώ το Boeing επιβράδυνε μετά την προσγείωση.

«Το ρύγχος δεν χτύπησε τις αρκούδες, αλλά ο κυβερνήτης ένιωσε μια πρόσκρουση στην αριστερή πλευρά, όταν οι αρκούδες πέρασαν κάνω από το αεροπλάνο», ανέφερε σε ανακοίνωση η Alaska Airlines. Οι πιλότοι είδαν την αρκούδα πεσμένη περίπου 6 μέτρα από το κέντρο του διαδρόμου, καθώς το αεροπλάνο τροχοδρομούσε προς τον χώρο στάθμευσης, ανέφερε ακόμη η αεροπορική εταιρεία.

Εξαιτίας της σύγκρουσης προκλήθηκε ζημιά στο ατρακτίδιο του αριστερού κινητήρα και το αεροσκάφος παρέμεινε στο Γιακουτάτ, για επισκευή. Το αεροδρόμιο είναι εν μέρει περιφραγμένο. Οι εργαζόμενοι εκεί κάνουν κάθε χρόνο εκπαίδευση για τους κινδύνους από τα άγρια ζώα και χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα ή οχήματα για να τα διώχνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ