Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού

Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στην πόλη, ματαιώθηκε για φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού διασποράς του ιού στη Νέα Υόρκη, οι διοργανωτές αλλά και οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν πως ο κίνδυνος διεξαγωγής ενός αγώνα με πάνω από 50.000 συμμετέχοντες, είναι πολύ υψηλός.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός που προσελκύει πάνω από 50.000 δρομείς, 10.000 εθελοντές και περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες, θα γιόρταζε φέτος τον Νοέμβριο τον μισό αιώνα ζωής του.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι New York Road Runners, που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του αγώνα, αποφάσισαν να συντονιστούν με τις οδηγίες των ειδικών που προειδοποιούν πως τέτοιου είδους μαζικές συγκεντρώσεις, ιδίως εκείνες που προσελκύουν κόσμο από ολόκληρο τον κόσμο, παραμένουν εξόχως επικίνδυνες, τουλάχιστον έως ότου αναπτυχθεί θεραπεία ή εμβόλιο ευρείας κυκλοφορίας για την Covid-19.

Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού αυτό το φθινόπωρο. Και ενώ τα ποσοστά κρουσμάτων στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης καταγράφουν μείωση, σε τουλάχιστον 26 πολιτείες σημειώθηκε αύξηση των θετικών στον ιό περιστατικών το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Michael Capiraso, τον επικεφαλής της διοργάνωσης, αποφασίστηκε η έγκαιρη ακύρωση του μαραθωνίου ώστε να μη χρειαστεί να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την διοργάνωσή του.

«Υπήρχαν ελπίδες, αλλά αυτές μετατράπηκαν σε αβεβαιότητα και δεδομένων των όσων έχουμε βιώσει τους τελευταίους μήνες, αυτή η απόφαση ήταν πραγματικά μονόδρομος» εξήγησε ο ίδιος.

Οι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το φετινό μαραθώνιο θα έχουν τη δυνατότητα επιστρφοής των χρημάτων τους ή μεταφοράς της συμμετοχής τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM