Ακάρ: Θετικός σε διάλογο με την Ελλάδα - «Δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός»

Ακάρ: Θετικός σε διάλογο με την Ελλάδα - «Δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Για λύση προβλημάτων μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων και διαλόγου ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα «τετελεσμένο γεγονός».

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Εμμένουμε σε αυτή την προσέγγιση. Αλλά από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός ή μια ανεπιθύμητη κατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Τουρκία ακολουθεί πάντοτε μια «υπεύθυνη, συνετή και υπομονετική» πολιτική για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντησή με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. 

«Εκφράσαμε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Δηλώσαμε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση, πρέπει να συναντηθούμε και να διατηρήσουμε το διάλογο. Δηλώσαμε ότι στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, τα προβλήματα αυτά μπορούν να επιλυθούν εντός του διεθνούς δικαίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας μπορούν να επιλυθούν με συζήτηση και συνάντηση ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι, και με ειλικρινή διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη σε αυτό το θέμα», είπε.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», αντίθετα είναι ένας «ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός» σύμμαχος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM