Ακάρ: Θετικός σε διάλογο με την Ελλάδα - «Δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός»

Ακάρ: Θετικός σε διάλογο με την Ελλάδα - «Δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Για λύση προβλημάτων μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων και διαλόγου ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα «τετελεσμένο γεγονός».

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Εμμένουμε σε αυτή την προσέγγιση. Αλλά από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός ή μια ανεπιθύμητη κατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Τουρκία ακολουθεί πάντοτε μια «υπεύθυνη, συνετή και υπομονετική» πολιτική για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντησή με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. 

«Εκφράσαμε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Δηλώσαμε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση, πρέπει να συναντηθούμε και να διατηρήσουμε το διάλογο. Δηλώσαμε ότι στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, τα προβλήματα αυτά μπορούν να επιλυθούν εντός του διεθνούς δικαίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας μπορούν να επιλυθούν με συζήτηση και συνάντηση ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι, και με ειλικρινή διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη σε αυτό το θέμα», είπε.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», αντίθετα είναι ένας «ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός» σύμμαχος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ