Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας

Παναγιωτόπουλος- Ακάρ χειραψία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Κάθε προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα είναι ατελέσφορη, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, διεμήνυσε ουσιαστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε για τη χθεσινή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, τα περιθώρια διαλόγου με την Τουρκία, αλλά και κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ την Πέμπτη, στο περιθώριο του συμβουλίου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά και έγινε σε θετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

«Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών», έγραψε στα social media ο κ. Παναγιωτόπουλος για τη χθεσινή συνάντηση. 

Ο Έλληνας υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί, όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώσει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές. 

Επίσης, συμφωνήθηκε να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας των δύο πλευρών, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ