Ακάρ: Ο ελληνικός λαός θα πάθει τη ζημιά από την ένταση

Ακάρ: Ο ελληνικός λαός θα πάθει τη ζημιά από την ένταση Facebook Twitter
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για άλλη μία φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Τουρκία, διά στόματος του Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι κακός γείτονας, τη στιγμή μάλιστα, που το υδρογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» βγαίνει ξανά στο Αιγαίο, ενώ τουρκικά F-16 πετούν πάνω από Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.

Ο Ακάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το σκάφος «Τσεσμέ» παρότι το έχει διαψεύσει η ελληνική πλευρά και πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση δεν αρμόζει σε σχέσεις καλής γειτονίας.

Διεμήνυσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα» και την Κύπρο. Κατηγόρησε την Αθήνα ότι επιχειρεί να μετατρέψει σε πρόβλημα μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας και ΗΠΑ – Τουρκίας τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, λέγοντας πως αυτή η τακτική δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε ηθική.

«Η Ελλάδα προσπαθεί τα προβλήματά της με την Τουρκία να τα μετατρέψει σε προβλήματα ΕΕ – Τουρκίας όπως και ΗΠΑ – Τουρκίας. Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Δεν έχει καμία πρακτική αξία. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα, στα εδάφη, στα ύδατα κανενός. Όμως δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα όπως και στην Κύπρο».

Ο Ακάρ δήλωσε μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός θα πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά από την αύξηση της έντασης αλλά και τους εξοπλισμούς.

«Πρέπει να δουν πως από την αύξηση της έντασης και τις προσπάθειες εξοπλισμού, τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός».

 Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ