Ακάρ: Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού- Και κολυμπώντας φτάνουμε στο Καστελόριζο

Ακάρ: Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού- Και κολυμπώντας φτάνουμε στο Καστελόριζο Facebook Twitter
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «σόου» το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. 

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, ανέφερε αρχικά πως ακόμη κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο, προσθέτοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται... Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως "επεκτατικούς". Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια μιλώντας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.


«Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα» ανέφερε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM