Αϊόβα: Δύο ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν καθηγήτρια του σχολείου τους

Αϊόβα: Δύο ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν καθηγήτρια του σχολείου τους Facebook Twitter
KCCI
0

Δύο έφηβοι από την Αϊόβα κατηγορούνται για τη δολοφονία μιας καθηγήτριας Ισπανικών, μετά από ενοχοποιητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Nohema Graber, 66 ετών, βρέθηκε νεκρή σε ένα πάρκο στην πόλη Fairfield, αρκετές ώρες αφότου είχε ενημερωθεί η αστυνομία ότι αγνοείται.

Οι αρχές είπαν ότι οι ύποπτοι δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τη δολοφονία της αλλά και ένα πιθανό κίνητρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έφηβοι, και οι δύο 16 ετών, θα δικαστούν ως ενήλικες για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η εξαφάνιση της Graber είχε δηλωθεί το πρωί της Τετάρτης. Η αστυνομία ανακάλυψε αργότερα το πτώμα της στο πάρκο Chautauqua στο Fairfield, μια πόλη με λίγο περισσότερους από 9.000 κατοίκους που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Des Moines.

Ήταν γνωστό ότι η γυναίκα σύχναζε στο πάρκο. Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι είχε υποστεί «τραύμα στο κεφάλι». Η σορός της βρέθηκε κρυμμένη κάτω από έναν μουσαμά και ένα καρότσι.

Οι αρχές λένε ότι έπειτα από μια πληροφορία, που έλαβαν άρχισαν να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στα social media των Willard Noble Chaiden Miller και Jeremy Everett Goodale.

Και οι δύο τους είχαν «συγκεκριμένες λεπτομέρειες» για την εξαφάνιση και τη δολοφονία της Graber.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έψαξαν τα σπίτια των εφήβων και συνέλεξαν ρούχα, μερικά από τα οποία φαίνεται να είχαν ίχνη αίματος.

Ένας μάρτυρας είπε επίσης στην αστυνομία ότι είχε δει τους εφήβους στο πάρκο την ημέρα, πριν δηλωθεί η εξαφάνιση της καθηγήτριας.

Ο Willard Miller όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο πάρκο την ημέρα της δολοφονίας καθώς και ότι «παρείχε υλικά» που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία ενώ ομολόγησε ότι προσπάθησε να βοηθήσει στην απόκρυψη του εγκλήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο, οι λεπτομέρειες για ένα πιθανό κίνητρο.

Η Graber, μεξικανικής καταγωγής καθηγήτρια Ισπανικών, εργαζόταν στο Fairfield High School από το 2012 ενώ και οι δύο έφηβοι ήταν μαθητές στο σχολείο.

Το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό ενώ έχει προγραμματιστεί αγρυπνία στη μνήμη της καθηγήτριας.

Οι προκαταρκτικές ακροάσεις για τους δύο κατηγορούμενους έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου, ανέφερε το KCCI, τοπικό θυγατρικό Μέσα του CBS.

Η νομοθεσία της Αϊόβα επιτρέπει τη μεταφορά υποθέσεων ανηλίκων από την ηλικία των 14 ετών σε δικαστήρια ενηλίκων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ