Μια ομάδα Αιγύπτιων χειρουργών αφαίρεσε ένα μικρό κινητό τηλέφωνο από το στομάχι ενός άνδρα, έξι μήνες αφότου το κατάπιε χωρίς να είναι γνωστό πως ακριβώς το κατάφερε αυτό.

 

Το περίεργο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού ο άνδρας έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ασουάν σε πολύ άσχημη κατάσταση, υποφέροντας από στομαχόπονο. 

 

Οι ιατρικές εξετάσεις που περιέλαβαν από ακτινογραφίες μέχρι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν ένα περίεργο αντικείμενο στην κοιλιά του άνδρα, το οποίο και είχε προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή στο στομάχι και τα έντερά του.

 

Όπως ήταν λογικό ο άνδρας μπήκε άμεσα για χειρουργείο και έπειτα από επέμβαση δύο ωρών το κινητό τηλέφωνο αφαιρέθηκε.

 

«Το περιστατικό ήταν πρωτοφανές. Ήταν πραγματικά περίεργο καθώς ο άνδρας δεν αποκάλυψε γιατί κατάπιε το κινητό του» ανέφερε ο καθηγητής Μοχάμεντ Αλ-Ντασούρι. 

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον γιατρό το κινητό αποτελούσε τεράστια απειλή ακόμα και για την ίδια τη ζωή του ασθενούς λόγω των επιβλαβών χημικών ουσιών της μπαταρίας. 

 

Δεν υπάρχει ενημέρωση για τη σαφή εξέλιξη της υγείας του άντρα μετά την επέμβαση αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύεται ότι θα αναρρώσει πλήρως.  Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί υπό ποιες συνθήκες κατάπιε το κινητό. 

 

Με πληροφορίες από Metro και Gulf News