Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη

Άγρια δολοφονία ακτιβίστριας της LGBTQI κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη Facebook Twitter
0

Θύμα δολοφονίας έπεσε η Ελένα Γκριγκόριεβα, ακτιβίστρια των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας στη Ρωσία.

Η Γκριγκόριεβα, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή, εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής έξω από ένα σπίτι στην οδό Πουλόφσκαγια με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι.


Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια που δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν για τις οποίες ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της.

Στο σώμα της Γκριγκόριεβα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοφιλούς ιστότοπου της Αγίας Πετρούπολης Fontanka, υπήρχαν οκτώ τραύματα από μαχαίρι και ίχνη στραγγαλισμού. Ό ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την δολοφονία της έναν 40χρονο από το Μπασκορστάν, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των LGBTQI, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, επιβεβαίωσε ότι η Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί απειλές, αλλά δήλωσε ότι οι απειλές αυτές δεν έδειχναν να συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή της, αποδίδοντάς τες σε διενέξεις που είχε η ίδια με άτομα από το περιβάλλον της. Γνωστοί της ακτιβίστριας δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο η δολοφονία της να έχει «κοινωνικά» κίνητρα.

Συμπτωματικά το όνομα της βρέθηκε στον κατάλογο με πιθανά θύματα που κοινοποίησε η λεγόμενη κίνηση «Πριόνι για τους LGBTQI» στην ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας ανακοίνωνε την έναρξη από 1η Ιουλίου «της νέας σεζόν».

«Ήδη έχουμε ετοιμάσει επικίνδυνα και σκληρά δωράκια, τα οποία σύντομα θα δωρίσουμε..» έγραφε το κίνημα αυτό στην ιστοσελίδα του, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο με τους πρωταρχικούς στόχους των ομοφοβικών, το τμήμα των LGBTQI στο Γιεκατερίνεμπουργκ, τον διευθυντή του προγράμματος «του ρωσικού δικτύου LGBTQI» Ίγκορ Κοτσέτκοφ και την Ελένα Γκριγκόριεβα.

Το κέντρο LGBTQI του Γιεκατερίνεμπουργκ στις 16 Ιουλίου έλαβε ένα e-mail που έφερε την υπογραφή του κινήματος «Πριόνι για τους LGBTQI». Άγνωστοι ζητούσαν από το κέντρο να κλείσει έως την 1η Αυγούστου και να μεταφέρει όλα τα χρήματα των συνεργατών του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Δώρισε ζωή», απειλώντας ότι αν δεν το κάνουν θα τους στείλουν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω ντελίβερι ταχυφαγείου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / RBK / Fontanka.ru

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM