Αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά

Αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά Facebook Twitter
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Γκρέιαμ Τσέιζ Ρόμπινσον (δεξιά), ο Ντε Νίρο χρησιμοποιούσε σεξιστικό λεξιλόγιο, αποκαλώντας τις γυναίκες υπαλλήλους «μ**νιά» και «σκύλες» ενώ ειδικά στην ίδια που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός του, αναφερόταν ως «η σύζυγος μου στο γραφείο».
0

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατηγορείται για έμφυλο διαχωρισμό και για δυσμενείς εργασιακές συνθήκες εργασίας εις βάρος των γυναικών στην αγωγή ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε η πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία του, Γκρέιαμ Τσέιζ Ρόμπινσον.

Ο ηθοποιός είχε απολύσει την Ρόμπινσον κατηγορώντας την με τη σειρά του ότι είχε καταχραστεί χρήματα και ότι αντί να δουλεύει, έβλεπε μανιωδώς "Friends" στον υπολογιστή της. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Ρόμπινσον, ο Ντε Νίρο μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε σεξιστικό λεξιλόγιο, αποκαλώντας τις γυναίκες υπαλλήλους «μ**νιά» ("cunts") και «σκύλες» ("bitches") ενώ ειδικά στην ίδια που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός (executive assistant) αναφερόταν ως «η σύζυγος μου στο γραφείο».

Στην αγωγή, ο ηθοποιός περιγράφεται ως άτομο «που είναι αγκιστρωμένο στα παλιά ήθη, δεν αποδέχεται την ιδέα ότι οι άντρες οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ισότιμα και δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ο έμφυλος διαχωρισμός στον εργασιακό χώρο αποτελεί παράβαση του νόμου».

Πριν από λίγο καιρό, είχε κατατεθεί από την διεύθυνση της εταιρείας παραγωγής του ηθοποιού Canal Productions, αγωγή ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Ρόμπινσον σύμφωνα με την οποία η πρώην υπάλληλος της εταιρείας είχε καταχραστεί χρήματα. Η αγωγή εκείνη είχε γίνει viral στο διαδίκτυο επειδή την κατηγορούσε επίσης ότι τον περασμένο Ιανουάριο, παρακολούθησε σε διάστημα τεσσάρων ημερών 55 επεισόδια του "Friends" στο Netflix εν ώρα εργασίας.

Στην αγωγή της, η Ρόμπινσον δηλώνει επίσης ότι έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα από τους άντρες συναδέλφους της και ήταν υποχρεωμένη να ανέχεται την «πλάκα» εις βάρος της από τον Ντε Νίρο που της μιλούσε, όπως αναφέρει, σχετικά με τη συνταγή του για Viagra και της ζητούσε να τον φανταστεί στην τουαλέτα. Δηλώνει επίσης ότι δεν απολύθηκε, αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ζητώντας από τον δικηγόρο της να ενημερώσει την ομάδα του κυρίου Ντε Νίρο ότι σκεφτόταν να καταθέσει αγωγή εναντίον του σχετικά με την σεξιστική συμπεριφορά εις βάρος της.

Οι δικηγόροι όμως του ηθοποιού την πρόλαβαν, όπως αναφέρει στη δική της αγωγή, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της «γεμάτη 'clickbait' συκοφαντίες που την παρουσίαζαν ως τεμπέλα, ασυνεπή και κλέφτρα και έβλαψαν ανεπανόρθωτα την υπόληψη και την καριέρα της».

Με στοιχεία από το Variety

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM