Αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά

Αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά Facebook Twitter
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Γκρέιαμ Τσέιζ Ρόμπινσον (δεξιά), ο Ντε Νίρο χρησιμοποιούσε σεξιστικό λεξιλόγιο, αποκαλώντας τις γυναίκες υπαλλήλους «μ**νιά» και «σκύλες» ενώ ειδικά στην ίδια που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός του, αναφερόταν ως «η σύζυγος μου στο γραφείο».
0

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατηγορείται για έμφυλο διαχωρισμό και για δυσμενείς εργασιακές συνθήκες εργασίας εις βάρος των γυναικών στην αγωγή ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε η πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία του, Γκρέιαμ Τσέιζ Ρόμπινσον.

Ο ηθοποιός είχε απολύσει την Ρόμπινσον κατηγορώντας την με τη σειρά του ότι είχε καταχραστεί χρήματα και ότι αντί να δουλεύει, έβλεπε μανιωδώς "Friends" στον υπολογιστή της. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Ρόμπινσον, ο Ντε Νίρο μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε σεξιστικό λεξιλόγιο, αποκαλώντας τις γυναίκες υπαλλήλους «μ**νιά» ("cunts") και «σκύλες» ("bitches") ενώ ειδικά στην ίδια που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός (executive assistant) αναφερόταν ως «η σύζυγος μου στο γραφείο».

Στην αγωγή, ο ηθοποιός περιγράφεται ως άτομο «που είναι αγκιστρωμένο στα παλιά ήθη, δεν αποδέχεται την ιδέα ότι οι άντρες οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ισότιμα και δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ο έμφυλος διαχωρισμός στον εργασιακό χώρο αποτελεί παράβαση του νόμου».

Πριν από λίγο καιρό, είχε κατατεθεί από την διεύθυνση της εταιρείας παραγωγής του ηθοποιού Canal Productions, αγωγή ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Ρόμπινσον σύμφωνα με την οποία η πρώην υπάλληλος της εταιρείας είχε καταχραστεί χρήματα. Η αγωγή εκείνη είχε γίνει viral στο διαδίκτυο επειδή την κατηγορούσε επίσης ότι τον περασμένο Ιανουάριο, παρακολούθησε σε διάστημα τεσσάρων ημερών 55 επεισόδια του "Friends" στο Netflix εν ώρα εργασίας.

Στην αγωγή της, η Ρόμπινσον δηλώνει επίσης ότι έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα από τους άντρες συναδέλφους της και ήταν υποχρεωμένη να ανέχεται την «πλάκα» εις βάρος της από τον Ντε Νίρο που της μιλούσε, όπως αναφέρει, σχετικά με τη συνταγή του για Viagra και της ζητούσε να τον φανταστεί στην τουαλέτα. Δηλώνει επίσης ότι δεν απολύθηκε, αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ζητώντας από τον δικηγόρο της να ενημερώσει την ομάδα του κυρίου Ντε Νίρο ότι σκεφτόταν να καταθέσει αγωγή εναντίον του σχετικά με την σεξιστική συμπεριφορά εις βάρος της.

Οι δικηγόροι όμως του ηθοποιού την πρόλαβαν, όπως αναφέρει στη δική της αγωγή, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της «γεμάτη 'clickbait' συκοφαντίες που την παρουσίαζαν ως τεμπέλα, ασυνεπή και κλέφτρα και έβλαψαν ανεπανόρθωτα την υπόληψη και την καριέρα της».

Με στοιχεία από το Variety

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

European LiFO / Ουκρανία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου Ρωσίας και Λευκορωσίας

Σε προηγούμενο ψήφισμα Ευρωβουλευτών, κατά ψήφισαν οι Αλαβάνος- Παπαδάκης ενώ «παρών» οι Παπαδημούλης, Κούλογλου, Κουντουρά και Γεωργούλης
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ