Αγωγή του Μπραντ Πιτ στην Αντζελίνα Τζολί για τον αμπελώνα στον οποίο παντρεύτηκαν

Αγωγή του Μπραντ Πιτ στην Αντζελίνα Τζολί για τον αμπελώνα στον οποίο παντρεύτηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τέλος δεν έχουν οι δικαστικές διαμάχες του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, καθώς τώρα της έκανε αγωγή για την πώληση του μεριδίου της στον αμπελώνα στη Γαλλία, τον οποίο είχαν αγοράσει μαζί. 

Το ζευγάρι απέκτησε τον έλεγχο του Chateau Miraval το 2008, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Έξι χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν εκεί. 

Ο Πιτ υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του συμφώνησε να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους, χωρίς να εξασφαλίσουν την έγκριση του άλλου. Όμως, η Τζολί πούλησε το δικό της μερίδιο σε Ρώσο ολιγάρχη, σύμφωνα με την αγωγή. 

Οι δικηγόροι του Μπραντ Πιτ υποστηρίζουν ότι το Chateau Miraval, που αποτελείται από κατοικία και αμπελώνα στη Νότια Γαλλία, είχε γίνει «το πάθος» του ηθοποιού και υπό τη διαχείρισή του μετατράπηκε σε «διεθνές success story πολλών εκατομμυρίων δολαρίων». 

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο του Λος Άντζελες την Πέμπτη αναφέρουν ότι ο Πιτ βοήθησε να διασφαλιστεί η κερδοφορία του αμπελώνα, που έγινε «ένας από τους εξέχοντες παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο». 

Ακόμη, σε αυτά κατηγορεί την Τζολί ότι ολοκλήρωσε την πώληση του μεριδίου της χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, τον έλεγχο της οποίας έχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιούρι Σέφλερ. 

«Πούλησε το μερίδιό της με τη γνώση και την πρόθεση ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία ο Πιτ αφοσιώθηκε και για να υπονομεύσει την επένδυση του Πιτ στο Miraval», αναφέρει η αγωγή. 

Η κίνηση είχε πρόθεση να προκληθεί «άσκοπη βλάβη» στον Πιτ, ο οποίος «έριξε χρήμα και ιδρώτα στην επιχείρηση», ανέφεραν ακόμη οι δικηγόροι του ηθοποιού. 

Ακόμη, η αγωγή υποστηρίζει ότι η Τζολί σταμάτησε να συνεισφέρει στην επιχείρηση «πριν από πολύ καιρό», αλλά τώρα επιδιώκει να «πάρει κέρδη τα οποία δεν έχει κερδίσει και απόδοση από μία επένδυση που δεν έκανε». Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Πιτ έδωσε το 60% των χρημάτων για την αγορά και η Τζολί το υπόλοιπο 40%. Οι δικηγόροι του διεκδικούν την αναίρεση της πώληση του μεριδίου της Τζολί, όπως και αποζημίωση. 

Με πληροφορίες από NBC, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ