ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αγωγή από φανς της Άνα ντε Άρμας για το τρέιλερ της ταινίας «Yesterday»

Φανς της Άνα ντε Άρμας μπορούν να κάνουν αγωγή στο στούντιο για το τρέιλερ του «Yesterday» Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Οι φανς που απογοητεύτηκαν, όταν η Άνα ντε Άρμας αν και εμφανίζεται στο τρέιλερ δεν παίζει τελικά στην ταινία Yesterday, μπορούν πλέον να κινηθούν δικαστικά εναντίον του στούντιο παραγωγής για ψευδή διαφήμιση, αποφάσισε Aμερικανός δικαστής.

Δύο κινηματογραφόφιλοι λένε ότι η Universal Pictures τους ξεγέλασε για να νοικιάσουν την ταινία Yesterday του 2019, επειδή στο τρέιλερ περιλάμβανε την ηθοποιό Άνα ντε Άρμας.

Η 34χρονη ντε Άρμας, είχε αρχικά επιλεγεί για την ταινία και εμφανίστηκε στο τρέιλερ και σε ορισμένες διαφημίσεις, αλλά ο ρόλος της δεν περιλαμβανόταν στην τελική έκδοση της ταινίας, όπως αναφέρει η αγωγή.

Ο Peter Michael Rosza από το Σαν Ντιέγκο και ο Conor Woulfe από το Μέριλαντ λένε ότι πλήρωσαν πάνω από 3,99 $ ο καθένας για να παρακολουθήσουν την κωμωδία του Richard Curtis στο Amazon Prime, και τελικά ανακάλυψαν ότι η ηθοποιός δεν έπαιζε στην ταινία.

Ως εκ τούτου, «σε τέτοιους καταναλωτές δεν παρέχεται καμία αξία για την ενοικίαση ή την αγορά της ταινίας», προστίθεται στην αγωγή.

Η Universal είχε ζητήσει από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Stephen Wilson, να απορρίψει την αγωγή, υποστηρίζοντας ότι τα τρέιλερ προστατεύονται από την πρώτη τροποποίηση του συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου.

Αλλά στην απόφασή του την Πέμπτη, ο Wilson απέρριψε το επιχείρημα του στούντιο, λέγοντας ότι τα τρέιλερ είναι εμπορική «ομιλία» και υπόκεινται σε νόμους γύρω από την έντιμη διαφήμιση.

«Ένα τρέιλερ είναι μια διαφήμιση που έχει σχεδιαστεί για να πουλήσει μια ταινία παρέχοντας στους καταναλωτές μια προεπισκόπηση της ταινίας», έγραψε ο κριτής.

Η αγωγή αναμένεται να ζητά τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό των απογοητευμένων θαυμαστών.

Οι δικηγόροι θα συνεδριάσουν ξανά για την υπόθεση στις 3 Απριλίου.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM