ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Άγκνιες Τίροπ: Συνελήφθη ο σύζυγος της δολοφονημένης παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Άγκνιες Τίροπ: Συνελήφθη ο σύζυγος της δολοφονημένης παγκόσμιας πρωταθλήτριας Facebook Twitter
Στα αριστερά η Άγκνιες Τίροπ - Πηγή: Associated Press.
0

Ο σύζυγος της πρωταθλήτριας στον στίβο, Άγκνιες Τίροπ συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία της. Είχε προηγηθεί εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Κένυα για τον εντοπισμό του από την αστυνομία. 

Ο Ιμπραήμ Ρότιτς συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην παράκτια πόλη Μομπάσα και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμαζόταν να διαφύγει.  

Μάλιστα, προηγήθηκε μεγάλη καταδίωξη η οποία έλαβε τέλος αφού ο Ρότιτς τράκαρε με άλλο όχημα κατά τη διάρκειά της. 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μια μέρα αφότου η Τίροπ, δύο φορές χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στη δυτική πόλη Ίταν, πάνω δηλαδή από 800 χιλιόμετρα από τη Μομπάσα όπου έγινε η σύλληψη. Ο Ρότιτς συνελήφθη μαζί με έναν άλλο άνδρα που ταξίδευε μαζί ενώ είχε μαζί του και το κινητό τηλέφωνο της Τίροπ σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά τη δολοφονία, ο σύζυγός της θεωρήθηκε εξαρχής ως ο βασικός ύποπτος ιδιαίτερα κατόπιν τηλεφωνήματος στην οικογένειά του όπου ομολογούσε ότι «έκανα κάτι τρομερό». Ο Ρότιτς συνελήφθη μαζί με έναν άλλο άνδρα με τον οποίο ταξίδευε και είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του Τίροπ, ανέφερε η αστυνομία.

Η Τίροπ ήταν ένα «ανερχόμενο αστέρι» του αθλητισμού στην Κένυα αφού κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του «cross-country» το 2015 σε ηλικία 19 ετών. Επίσης, πήρε χάλκινα μετάλλια στα 10.000 μέτρα στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2017 και του 2019 και τερμάτισε τέταρτη στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τον περασμένο μήνα, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στον αγώνα δρόμου των γυναικών στα 10 χιλιόμετρα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ