Άγιος Βαλεντίνος με «δώρο» 13 εκατ. ευρώ- Πωλείται τμήμα από το «Νησί της Αγάπης» στην Κροατία

Άγιος Βαλεντίνος με «δώρο» 13 εκατ. ευρώ- Πωλείται τμήμα από το «Νησί της Αγάπης» στην Κροατία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πωλείται ένα τμήμα του κροατικού νησιού σε σχήμα καρδιάς, το οποίο, μάλιστα, οι τουρίστες αποκαλούν το «Νησί της Αγάπης».

Το ακατοίκητο νησάκι Γκαλέσνιακ, στο κανάλι Πάσμαν της Αδριατικής, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κροατικά νησιά και τμήμα του προσφέρεται σε επίδοξους αγοραστές για ανάπτυξη.

«Πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες ετησίως τραβιούνται στο νησί και γύρω από αυτό και θεωρώ ότι έχει ειλικρινά μεγάλη δημοτικότητα», λέει ο Σιλβέστρο Κάρντουμ, εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του προς πώληση νησιού.

Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, επαύλεις ή εστιατόρια στο νησί, αλλά πολλές διασημότητες με τα σκάφη τους το επισκέπτονται τα καλοκαίρια.

«Η Μπιγιονσέ γιόρτασε τα 39α γενέθλιά της με ένα πάρτι στο νησί αυτό και κάθε χρόνο περνάει πολλές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες σε αυτό. Ο Μάικλ Τζόρνταν το επισκέφθηκε τον περασμένο χρόνο και ο Τζεφ Μπέζος το ίδιο. Δεν λείπουν οι διάσημοι από την περιοχή», τόνισε ο Κάρντουμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα από την πώληση θα επενδυθούν αλλού στην τοπική κοινότητα. «Το νησί έχει έκταση 142.000 τμ και πωλούνται λίγο περισσότερα από 40.000 τ.μ. έναντι 13 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι καθημερινά τον καλούν επίδοξοι αγοραστές.

Το 2019, επιστήμονες από το τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ζαντάρ της Κροατίας ανακάλυψαν εκεί ίχνη ανθρώπινου οικισμού που χρονολογούνται πριν από 7.000 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM