Αγγλία: Διαφήμιση για ρούχα απαγορεύτηκε επειδή το μοντέλο φαινόταν «ανθυγιεινά αδύνατο»

Αγγλία: Διαφήμιση για ρούχα απαγορεύτηκε επειδή το μοντέλο φαινόταν «ανθυγιεινά αδύνατο» Facebook Twitter
Το εν λόγω μοντέλο στη διαφήμιση της Next / Φωτ: ASA
0

Μια «ανεύθυνη» διαφήμιση της μάρκας ρούχων Next απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή παρουσίαζε ένα μοντέλο που φαινόταν «ανθυγιεινά αδύνατο», όπως δήλωσε ένας εποπτικός φορέας.

Ο Οργανισμός Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) αναγνώρισε ότι, ενώ το πρόσωπο του μοντέλου δεν φαινόταν να είναι ισχνό και τα χέρια της δεν εμφάνιζαν προεξέχοντα οστά, η διαφήμιση χρησιμοποίησε τη γωνία λήψης και το styling για να τονίσει τη λεπτότητα των ποδιών της.

Ένας μόνο θεατής παραπονέθηκε για τη διαφήμιση τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το μοντέλο απεικονιζόταν να κάθεται σε ένα ξύλινο κάθισμα με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο πόδι ίσιο στη διαφήμιση για τζιν κολάν.

Η Next δήλωσε ότι ο στυλίστας και ο υπεύθυνος προϊόντων της είχαν συναντήσει το μοντέλο προσωπικά κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης και δεν είχαν ανησυχίες για την υγεία της.

Ο λιανοπωλητής δήλωσε ότι δεν είχε αλλάξει ψηφιακά την εμφάνισή της, αλλά το κολάν είχε χαμηλωθεί προς τους αστραγάλους της.

Η ASA εξέφρασε ανησυχίες ότι η πόζα, στην οποία το αριστερό πόδι του μοντέλου ήταν λυγισμένο σε ορθή γωνία, έκανε τον μηρό της να φαίνεται λες και είχε το ίδιο πλάτος με το κάτω μέρος του ποδιού της.

Αγγλία: Διαφήμιση για ρούχα απαγορεύτηκε επειδή το μοντέλο φαινόταν «ανθυγιεινά αδύνατο» Facebook Twitter
Φωτ: ASA

«Θεωρήσαμε ότι η οξύτητα της γωνίας τραβούσε την προσοχή στο γόνατο του μοντέλου, το οποίο φαινόταν ξεκάθαρα κάτω από το στενό κολάν», ανέφερε η απόφαση.

Άλλες εικόνες του ίδιου μοντέλου που παρουσιάζονται στην καταχώριση του προϊόντος είχαν ληφθεί σε διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές στάσεις, γεγονός που σήμαινε ότι το μοντέλο δεν φαινόταν «ανθυγιεινά αδύνατο».

Όμως, με τη συγκεκριμένη εικόνα, η ASA δήλωσε ότι «επειδή η πόζα, η γωνία λήψης και το στυλ της διαφήμισης τόνιζαν έντονα τη λεπτότητα των ποδιών του μοντέλου, θεωρήσαμε ότι η διαφήμιση έδινε την εντύπωση ότι το μοντέλο ήταν ανθυγιεινά αδύνατο».

Ως εκ τούτου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση ήταν «ανεύθυνη».

Η Next υπερασπίστηκε τη διαφήμιση, λέγοντας ότι δημιουργήθηκε με «έντονο αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους καταναλωτές όσο και απέναντι στην κοινωνία» και ότι το μοντέλο, αν και λεπτό, είχε υγιή και γυμνασμένη σωματική διάπλαση που εναρμονιζόταν με τη φύση του προϊόντος της.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι «το στήσιμο επιλέχθηκε για να διατηρηθεί η εστίαση στο προϊόν, αποφεύγοντας παράλληλα οποιαδήποτε υπερβολή του σωματότυπού της».

Η Next ενημερώθηκε ότι η διαφήμιση δεν πρέπει να εμφανιστεί ξανά με την τρέχουσα μορφή της, με την ASA να υπενθυμίζει στην εταιρεία ότι έχει την ευθύνη να διασφαλίζει ότι οι εικόνες προετοιμάζονταν με υπευθυνότητα και «δεν απεικόνιζαν τα μοντέλα ως ανθυγιεινά αδύνατα».

Με πληροφορίες από Sky News


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM