Αφγανιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης του ISIS στην πρεσβεία του Ιράκ

Αφγανιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης του ISIS στην πρεσβεία του Ιράκ Facebook Twitter
0

Η πρεσβεία του Ιράκ στο κέντρο της Καμπούλ έγινε σήμερα ο στόχος μιας συντονισμένης τετράωρης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από τέσσερις δράστες --οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις-- και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 


 

«Η επίθεση τελείωσε, όλοι οι δράστες είναι νεκροί», ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15:30 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) μέσω της σελίδας του στο Facebook το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μια ομάδα τεσσάρων δραστών, ανάμεσα στους οποίους ένας καμικάζι που άνοιξε τον δρόμο για τους άλλους.

 


 

«Οι ιρακινοί διπλωμάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, κανένας τους δεν έχει τραυματισθεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 


 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Τζαμάλ, ο οποίος ανακοίνωσε πως «δύο αφγανοί φρουροί» σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, «ο επιτετραμμένος (σ.σ.: που ασκεί χρέη πρεσβευτή) μεταφέρθηκε στη (γειτονική) πρεσβεία της Αιγύπτου». Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του δεν έκανε λόγο παρά μόνο για έναν τραυματία αστυνομικό.

 

Το πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ, το Amaq, μετέδωσε πως η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και έκανε λόγο για «δύο» μαχητές, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

 

Είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση η πρεσβεία του Ιράκ στην Καμπούλ, έπειτα από πολλές επιθέσεις εναντίον άλλων ξένων αποστολών.

 

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε επιβεβαιώσει το μεσημέρι την επίθεση εναντίον της ιρακινής αντιπροσωπείας αναφέροντας σε ανακοίνωση: «γύρω στις 11:10 σήμερα το πρωί (09:40 ώρα Ελλάδας) μια ομάδα τεσσάρων τρομοκρατών επιτέθηκε στην ιρακινή πρεσβεία στην 4η περιφέρεια της Καμπούλ» (κέντρο).

 

«Ένας πρώτος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του περιβόλου και τρεις άλλοι εισήλθαν στο εσωτερικό. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα και το προσωπικό της πρεσβείας μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος», πρόσθεσε ανακοινώνοντας πως «διεξάγεται επιχείρηση για να φονευθούν οι τρομοκράτες».

 

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας, ειδικές δυνάμεις βρίσκονται επιτόπου «και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχουν απομακρυνθεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM