Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter
Τουρίστες περνούν δίπλα από ένα Σύρο πρόσφυγα που κοιμάται σε ένα παγκάκι, έξω από τον αστυνομικό τμήμα του νησιού της Κω. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
34

 

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter

Σε ένα άρθρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  η Daily Mail παρουσιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω από την πλευρά Βρετανών τουριστών που «αηδιάζουν» με την παρουσία τους στο νησί. Με έντονη ρατσιστική χροιά, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι «άνθρωποι με τις βάρκες», όπως τους αναφέρει, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, έχουν μετατρέψει την Κω σε «αηδιαστικό κολαστήριο».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, «πιο πέρα δεκάδες μετανάστες έχουν στήσει έναν καταυλισμό, κοιμούνται σε κούτες, με σκουπίδια να είναι σκορπισμένα παντού». Μάλιστα, φιλοξενεί μαρτυρίες τουριστών για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Η Anne Servante, μια νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, πήγε στην Κω με τον σύζυγό της «αναμένοντας χαλαρωτικές διακοπές», οι οποίες όμως «μετατράπηκαν σε εφιάλτη καθώς απένταροι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα διεκδικώντας άσυλο, κάθισαν έξω από το εστιατόριο τους και τους κοίταζαν καθώς έτρωγαν».

Η τουρίστρια, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αηδιαστική», τονίζει ότι «επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Είναι βρώμικα και ακατάστατα. Και άβολα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετανάστες καταφεύγουν στην παραλία της πόλης του νησιού. «Οι πιο ευκατάστατες ομάδες μεταναστών έχουν smartphones και πιστωτικές κάρτες και μένουν σε τοπικά ξενοδοχεία για 10-15 ευρώ τη βραδιά, ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην άκρη της πόλης»

Σύμφωνα με το άρθρο, οι μετανάστες πηγαίνουν «κατευθείαν από τις βάρκες στην πόλη, κρατώντας τους σάκους τους πηγαίνουν στην πόλη για να βρουν τους φίλους τους και να κάνουν αίτηση για άδεια ταξιδιού στο αστυνομικό τμήμα. Ξυπόλητα νήπια με βρώμικα ρούχα παίζουν μέσα στα χαλάσματα, ενώ άνδρες με μουστάκια ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία. Νεαρές Αφγανές μητέρες με μαντίλες, που αλλάζουν τα μωρά τους και τα ρούχα των παιδιών τους στη θάλασσα, μοιράζονται τον πεζόδρομο με τους τουρίστες που κάθονται άβολα».

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Κω τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας μεταξύ 3 τα ξημερώματα και 7 το πρωί, γίνονται νέες αφίξεις στις παραλίες.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM