Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter
Τουρίστες περνούν δίπλα από ένα Σύρο πρόσφυγα που κοιμάται σε ένα παγκάκι, έξω από τον αστυνομικό τμήμα του νησιού της Κω. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
34

 

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω Facebook Twitter

Σε ένα άρθρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  η Daily Mail παρουσιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω από την πλευρά Βρετανών τουριστών που «αηδιάζουν» με την παρουσία τους στο νησί. Με έντονη ρατσιστική χροιά, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι «άνθρωποι με τις βάρκες», όπως τους αναφέρει, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, έχουν μετατρέψει την Κω σε «αηδιαστικό κολαστήριο».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, «πιο πέρα δεκάδες μετανάστες έχουν στήσει έναν καταυλισμό, κοιμούνται σε κούτες, με σκουπίδια να είναι σκορπισμένα παντού». Μάλιστα, φιλοξενεί μαρτυρίες τουριστών για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Η Anne Servante, μια νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, πήγε στην Κω με τον σύζυγό της «αναμένοντας χαλαρωτικές διακοπές», οι οποίες όμως «μετατράπηκαν σε εφιάλτη καθώς απένταροι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα διεκδικώντας άσυλο, κάθισαν έξω από το εστιατόριο τους και τους κοίταζαν καθώς έτρωγαν».

Η τουρίστρια, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αηδιαστική», τονίζει ότι «επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Είναι βρώμικα και ακατάστατα. Και άβολα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετανάστες καταφεύγουν στην παραλία της πόλης του νησιού. «Οι πιο ευκατάστατες ομάδες μεταναστών έχουν smartphones και πιστωτικές κάρτες και μένουν σε τοπικά ξενοδοχεία για 10-15 ευρώ τη βραδιά, ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην άκρη της πόλης»

Σύμφωνα με το άρθρο, οι μετανάστες πηγαίνουν «κατευθείαν από τις βάρκες στην πόλη, κρατώντας τους σάκους τους πηγαίνουν στην πόλη για να βρουν τους φίλους τους και να κάνουν αίτηση για άδεια ταξιδιού στο αστυνομικό τμήμα. Ξυπόλητα νήπια με βρώμικα ρούχα παίζουν μέσα στα χαλάσματα, ενώ άνδρες με μουστάκια ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία. Νεαρές Αφγανές μητέρες με μαντίλες, που αλλάζουν τα μωρά τους και τα ρούχα των παιδιών τους στη θάλασσα, μοιράζονται τον πεζόδρομο με τους τουρίστες που κάθονται άβολα».

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Κω τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας μεταξύ 3 τα ξημερώματα και 7 το πρωί, γίνονται νέες αφίξεις στις παραλίες.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ