Ένα βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του BBC δείχνει την έκταση των τραυμάτων που υπέστη 15χρονο κορίτσι στο Αφγανιστάν μετά την αντίδραση της  στις πιέσεις του συζύγου της και της οικογένειας του να εργαστεί ως πόρνη.  

 

Το κορίτσι υπέστη βασανιστήρια από την  οικογένεια του συζύγου ενώ κρατήθηκε λιμοκτονώντας επί μήνες στο υπόγειο του σπιτιού τους. Σύμφωνα με την αστυνομία της έκοψαν με πένσα κομμάτια δέρματος, της έβγαλαν τα νύχια και της ξερίζωσαν τα μαλλιά. Την ανακάλυψε η αστυνομία μετά από μαρτυρίες των γειτόνων που άκουγαν τις κραυγές  της, από το χωρίς παράθυρα υπόγειο όπου την είχαν κλεισμένη.

 

Η 15χρονη Σάρα Γκιούλ είχε εξαναγκαστεί σε γάμο με ένα 30χρονο περίπου 7 μήνες πριν, όταν ήταν 14 ετών.  Η αστυνομία συνέλαβε τα πεθερικά της, όμως ο σύζυγος της κατάφερε να διαφύγει. Η δική της οικογένεια δήλωσε στις αρχές ότι δεν την είχε δει επί μήνες.

 

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν για την  κατάσταση πολλών γυναικών στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, καθώς η διεθνής κοινότητα εστιάζει στη στρατιωτική δράση και δίνει λιγότερη έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Σύμφωνα με το αφγανικό νόμο, ένα κορίτσι επιτρέπεται να παντρευτεί όταν κλείσει την ηλικία των 16, όμως σχεδόν το ήμισυ των παντρεμένων γυναικών στο Αφγανιστάν είναι κάτω των 16 ετών.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr