Στο σταθμό του Μονάχου…

Στο σταθμό του Μονάχου… Facebook Twitter
0

Η κρίση άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετανάστευσης για χιλιάδες Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες και να βρουν μια δουλειά Σύμφωνα με την γερμανική  ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η Γερμανία  γίνεται ξανά χώρα υποδοχής μεταναστών, καθώς περίπου 435 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, προερχόμενοι κυρίως από τον ευρωπαϊκό νότο που επλήγη περισσότερο από την κρίση. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, αυτές αυξήθηκαν κατά 84% το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τους 4.100 ενώ την ίδια ώρα οι μετανάστες από την Ισπανία  αυξήθηκαν  κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Ένας από τους στόχους της Γερμανίας είναι η προσέλκυση μεταναστών νεαρής ηλικίας, ως απάντηση στην γήρανση του γερμανικού πληθυσμού.

Εκτός από τη Γερμανία, οι Έλληνες φεύγουν και για την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον Guardian, το 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφτασαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και άλλοι 40.000 που έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που φτάνουν στην Αυστραλία αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM