Το 64% των Αμερικανών δεν επιθυμεί δεύτερη θητεία του Τζο Μπάιντεν

Το 60% των Αμερικανών δεν θέλει δεύτερη θητεία του Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
AP Photo/Evan Vucci
0

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των Αμερικανών δεν θέλει να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην προεδρία ο Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από μια νέα δημοσκόπηση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα ή αλλιώς το 64% από τους ερωτηθέντες, περιλαμβανομένου ενός 28% Δημοκρατικών, απάντησε ότι δεν επιθυμεί ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των USA TODAY και του πανεπιστημίου του Σάφολκ.

Εξάλλου, το 58% απάντησε ότι δεν θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024 ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το 37,5% απάντησε ότι εγκρίνει το έργο που έχει κάνει ως πρόεδρος ο Μπάιντεν, το 59% δεν εγκρίνει και το 46%-περιλαμβανομένου ενός 16% από ερωτηθέντες που τον ψήφισαν, απάντησε ότι ο Μπάιντεν τα έχει πάει χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή, απάντησε ότι εγκρίνει το έργο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Μόλις το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ τα δύο τρία ή το 66% εκτιμά το αντίθετο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM