4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2016

4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2016 Facebook Twitter
EPA/YARA NARDI / ITALIAN RED CROSS
0

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι 4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου, διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Στο σύνολο του 2015, οι θάνατοι είχαν ανέλθει σε 3.777.


«Το ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής το 2016 ξεπερνά αυτό του 2015. Φέτος, έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης για κάθε 73 μετανάστες που έφθασαν με ασφάλεια», ανέφερε ο ΔΟΜ σε ανακοίνωση. «Το 2015, το ποσοστό ήταν ένας θάνατος για κάθε 267 επιτυχημένα περάσματα», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι (4.403) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου, που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλοι 429 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο και τα περάσματα της δυτικής Αφρικής.


Ενώ ο αριθμός των θανάτων φέτος είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, οι αφίξεις είναι πολύ λιγότερες. Συνολικά 358.156 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης από τις αρχές Ιανουαρίου, συγκριτικά με πάνω από 1 εκατομμύριο αφίξεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ