Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι 4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου, διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Στο σύνολο του 2015, οι θάνατοι είχαν ανέλθει σε 3.777.


«Το ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής το 2016 ξεπερνά αυτό του 2015. Φέτος, έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης για κάθε 73 μετανάστες που έφθασαν με ασφάλεια», ανέφερε ο ΔΟΜ σε ανακοίνωση. «Το 2015, το ποσοστό ήταν ένας θάνατος για κάθε 267 επιτυχημένα περάσματα», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι (4.403) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου, που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλοι 429 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο και τα περάσματα της δυτικής Αφρικής.


Ενώ ο αριθμός των θανάτων φέτος είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, οι αφίξεις είναι πολύ λιγότερες. Συνολικά 358.156 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης από τις αρχές Ιανουαρίου, συγκριτικά με πάνω από 1 εκατομμύριο αφίξεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr