Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται σήμερα το συνδικάτο του προσωπικού εδάφους των τριών αεροδρομίων του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την πρώτη μέρα του Μουντιάλ.

 

Σύμφωνα πάντως με τα τοπικά μέσα η συμμετοχή θα είναι μικρή και θα επηρεάσει μόλις το 20% των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν υψηλότερους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

 

«Μετά από εννέα μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων και λόγω της αδιαλλαξίας των οργανώσεων των εργοδοτών, η ένωση του προσωπικού εδάφους της πόλης του Ρίο επιβεβαιώνει την έναρξη της απεργίας από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Σάντος Ντουμόντι που εκτελεί εσωτερικές πτήσεις, στο αεροδρόμιο Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμπ όπου πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις και στο αεροδρόμιο Γιαρκαραποακούα όπου σταθμεύουν τα αεροταξί», αναφέρει το συνδικάτο στην ιστοσελίδα του.

 

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι στο μετρό στο Σάο Πάολο ψήφισαν χθες κατά της συνέχισης της απεργίας τους που απειλούσε να διαταράξει την ομαλή μετάβαση των φιλάθλων στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ στην οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr