Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία μετά τη δήλωση της Μόσχας που ουσιαστικά προαναγγέλλει εισβολή των δυνάμεων της στο ουκρανικό έδαφος. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου «ειρηνευτικών στρατευμάτων» στην Ουκρανία.

Ο Βιτάλι Τσούρκιν επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, άρθρο το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και για την επέμβασης τη Γεωργία. Ο Τσούρκιν είπε πάντως ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε η χώρα του.

Οι ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή, αφού όπως είπαν, ήδη τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και  τεθωρακισμένα που βρίσκονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα έχουν πάνω τους την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού είπε τηλεφωνικά στον αμερικανό ομόλογό του ότι προκαλεί ανησυχία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και η απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια