Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία μετά τη δήλωση της Μόσχας που ουσιαστικά προαναγγέλλει εισβολή των δυνάμεων της στο ουκρανικό έδαφος. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου «ειρηνευτικών στρατευμάτων» στην Ουκρανία.

Ο Βιτάλι Τσούρκιν επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, άρθρο το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και για την επέμβασης τη Γεωργία. Ο Τσούρκιν είπε πάντως ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε η χώρα του.

Οι ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή, αφού όπως είπαν, ήδη τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και  τεθωρακισμένα που βρίσκονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα έχουν πάνω τους την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού είπε τηλεφωνικά στον αμερικανό ομόλογό του ότι προκαλεί ανησυχία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και η απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια