Το Facebook αποκαθιστά τη ροή ειδήσεων στην Αυστραλία- Έπειτα από αλλαγές στο νομοσχέδιο

Το Facebook αποκαθιστά τη ροή ειδήσεων στην Αυστραλία- Έπειτα από αλλαγές στο νομοσχέδιο Facebook Twitter
ΕPA
0

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αυστραλίας κατέληξε το Facebook, κάτι που θα επιτρέψει ξανά στους χρήστες και τους εκδότες στη χώρα να βλέπουν ξανά links ειδησεογραφικών άρθρων και να τα κοινοποιούν στην πλατφόρμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε αυτές τις υπηρεσίες για τους χρήστες της στην Αυστραλία, λόγω του νομοσχεδίου που θα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίες να διαπραγματεύονται με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και να τους αποζημιώνουν για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κώδικα δεοντολογίας που επιτρέπει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να διαπραγματεύονται ατομικά ή συλλογικά με τις ψηφιακές πλατφόρμες, για την αξία του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Με αυτές τις αλλαγές η κυβέρνηση μπορεί να μην εφαρμόσει τον κώδικα για το Facebook, αν η εταιρεία μπορεί να δείξει ότι υπέγραψε αρκετές συμφωνίες με ΜΜΕ για να τα πληρώνει για το περιεχόμενό τους. Επίσης, η κυβέρνηση συμφώνησε στο Facebook και άλλες πλατφόρμες να δίνεται προειδοποίηση ενός μήνα για να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Σε αντάλλαγμα, το Facebook συμφώνησε να αποκαταστήσει «τις επόμενες ημέρες» το ειδησεογραφικό περιεχόμενο για τους Αυστραλούς χρήστες του, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών και Επικοινωνιών, Τζος Φρίντενμπεργκ και Πολ Φλέτσερ.

«Το σημαντικό είναι ότι οι τροποποιήσεις θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική θέση των τοπικών και μικρών εκδοτών για την κατάλληλη αποζημίωση για τη χρήση του περιεχομένου τους από τις ψηφιακές πλατφόρμες», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση των δύο Αυστραλών υπουργών.

Πάντως, η Κάμπελ Μπράουν αντιπρόεδρος ειδησεογραφικών συνεργασιών της εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι το Facebook μπορεί να προχωρήσει ξανά στην κίνηση αποκλεισμού του ειδησεογραδικού περιεχομένου στην Αυστραλία.

«Αποκαθιστούμε τις ειδήσεις στο Facebook στην Αυστραλία τις επόμενες ημέρες. Στο μέλλον, η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι διατηρούμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε αν οι ειδήσεις θα εμφανίζονται στο Facebook, ώστε να μην μπαίνουμε αυτόματα σε αναγκαστική διαπραγμάτευση», δήλωσε.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία που μας επιτρέπει να στηρίξουμε τους εκδότες που επιλέγουμε, συμπεριλαμβανομένων των μικρών και τοπικών εκδοτών», συμπλήρωσε η Μπράουν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM