Viral συνεδρίαση κοινοτικού συμβουλίου στη Βρετανία - Ύβρεις και προσβολές μέσω Zoom [BINTEO]

Viral συνεδρίαση κοινοτικού συμβουλίου στη Βρετανία - Ύβρεις και προσβολές μέσω Zoom [BINTEO] Facebook Twitter
Viral συνεδρίαση κοινοτικού συμβουλίου στη Βρετανία - Ύβρεις και προσβολές μέσω Zoom [BINTEO]
0

Σε χάος εξελίχθηκε μία διαδικτυακή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου του Handforth στο Cheshire με τους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν μέσω Zoom ύβρεις και προσβολές.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς όταν ένας σύμβουλος μουρμούρισε υβριστικά λόγια. Σύντομα τα πράγματα έγιναν χειρότερα και η συνάντηση μετατράπηκε γρήγορα σε μία διαδικτυακή αρένα με οργισμένους συμβούλους από το χωριό κοντά στο Wilmslow.

Πλάνα από τις χαοτικές στιγμές έγιναν viral και κατέκλυσαν το Twitter. Το όνομα της «ηρωικά στωικής» γραμματέα, Jackie Weaver, η οποία επανειλημμένα προσπαθούσε να κρατήσει την συζήτηση σε ένα επίπεδο, έγινε trend στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν ακολουθήσουν και τα ανάλογα memes. Η ίδια ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν διστάζει να «κόψει» τους συμβούλους που παρεκτρέπονται.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Brian Tolver υποχρεώθηκε να αποχωρήσει όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα της συνάντησης.

Όπως ακούστηκε στο επίμαχο βίντεο, είπε στην Weaver, από την Ένωση Τοπικών Συμβουλίων Cheshire, να σταματήσει να μιλάει, προσθέτοντας πως «Δεν έχετε καμία εξουσία εδώ». Σε απάντηση, η Weaver απλά έβγαλε τον Tolver από την κλήση Zoom και τον τοποθέτησε σε μια εικονική αίθουσα αναμονής.

Όταν η συνάδελφος σύμβουλος Susan Moore ζήτησε ευγένεια από τους παραβρισκόμενους, όλοι ξέσπασαν σε ένα σχεδόν υστερικό γέλιο και δύο ακόμη σύμβουλοι, οι Brewerton και Burkill, απομακρύνθηκαν.

Οι παράλογες σκηνές συνεχίστηκαν με σύγχυση σχετικά με το όνομα χρήστη που χρησιμοποιεί στο Zoom ο Tolver, στο οποίο είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «Handforth PC clerk».

Η Weaver είπε πως «Ο πρόεδρος απλώς κήρυξε τον εαυτό του «υπάλληλο» και γνωστοποίησε σε όλους την απόφαση. Δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσει από το να αποκαλεί τον εαυτό του υπάλληλο. Παρακαλώ να αναφέρεστε σε μένα ως Britney Spears από τώρα και στο εξής» είπε.

Τα αποσπάσματα της συνάντησης κέρδισαν τους χρήστες του Twitter, με περισσότερα από 5.000 retweets και 32.000 likes.

Σε συνέντευξη στο BBC Radio 4's Woman's Hour, η Weaver φάνηκε να απολαμβάνει την φήμη που απέκτησε, όταν έγινε viral το βίντεο. Είπε ότι διασκέδασε τελικά από την κάλυψη της συνάντησης.

Ωστόσο, όπως είπε «Υπάρχει ένα στοιχείο εκφοβισμού και κακής συμπεριφοράς στα τοπικά συμβούλια και πολλοί από εμάς εργαζόμαστε πολύ σκληρά, και αυτό αφορά και την κεντρική κυβέρνηση. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό».

Πρόσθεσε, δε, ότι τουλάχιστον το 99,99% των συνεδριάσεων του κοινοτικού συμβουλίου δεν είναι τόσο συναρπαστικά. «Είναι συχνά λιγότερο συναρπαστικά από ό, τι μπορούμε να ελπίζουμε», είπε.

Ωστόσο, ο Tolver παραμένει αμετανόητος. Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων της PA ότι η Weaver «δεν είχε καμία δικαιοδοσία να μιλήσει εκτός και αν της ζητηθεί».

«Η απομάκρυνση των μισών συμβούλων από τη συνεδρίαση σημαίνει ότι αρνήθηκε να εκπροσωπηθούν οι μισοί ψηφοφόροι του χωριού - ήταν μια τρομακτική επίθεση στα δημοκρατικά τους δικαιώματα» πρόσθεσε.

Ακολούθησε μια σειρά καταγγελιών σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων συμβούλων στο χωριό και ισχυρισμούς για παράνομες αποφάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα δαπάνες δημόσιων πόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του συμβουλίου από τον David Brown, διευθυντή διακυβέρνησης και συμμόρφωσης στο Επαρχιακό συμβούλιο Cheshire.

Στο τέλος της συνεδρίασης, οι σύμβουλοι συζήτησαν εάν πρέπει να δημοσιευτεί η καταγραφή των συζητήσεών τους. Ένας σύμβουλος απάντησε προφανώς «Νομίζω ότι αν γίνει viral, θα ξεκινήσει ένας πόλεμος ανταλλαγής λέξεων».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ