Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα

Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Οι γονείς μουσουλμάνας μαθήτριας στο Λονδίνο, που αρνείται να φορέσει φούστα μέχρι το γόνατο στο σχολείο, απειλούνται με πρόστιμο ή νομικές ενέργειες σε βάρος τους. 

Η 12χρονη Σιχάμ Χαμούντ φορά εδώ και χρόνια φούστα ως τον αστράγαλο στο σχολείο, όμως τον προηγούμενο μήνα της είπαν ότι αυτή δεν είναι η σωστή στολή του σχολείου. Ο πατέρας της, Ιντρίς Χαμούντ, δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα την έστελναν κάθε ημέρα από το σχολείο στο σπίτι, λέγοντάς της να επιστρέψει φορώντας τη σωστή στολή, αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή «είναι ενάντια στη θρησκευτική πίστη της».

Το Uxbridge High School, στο Χίλινγκντον του δυτικού Λονδίνου, λέει ότι τα κορίτσια θα πρέπει να φορούν μαύρο παντελόνι ή μαύρη πλισέ φούστα, από τους προμηθευτές της επίσημης στολής. Όμως, η οικογένεια λέει ότι αυτή η φούστα φτάνει μέχρι πάνω από το γόνατο.

Και οι δύο επιλογές για τις μαθήτριες είναι σε αντίθεση με τη θρησκευτική πίστη της οικογένειας, δήλωσε ο πατέρας της Σιχάμ. Με βάση τα πιστεύω της οικογένειας, οι γυναίκες πρέπει να φορούν μόνο μακριές φούστες.

Τον προηγούμενο μήνα οι γονείς της 12χρονης έλαβαν επιστολή που αναφέρει: «Η απουσία της Σιχάμ έχει καταγραφεί ως μη εξουσιοδοτημένη. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ή νομικές ενέργειες εναντίον των ενηλίκων που έχουν γονική ευθύνη ή την καθημερινή φροντίδα του παιδιού σας». Επίσης, η επιστολή καλεί τους γονείς «να υποστηρίξετε το σχολείο και την κόρη σας, διασφαλίζοντας ότι έρχεται στο σχολείο με πλήρη σχολική στολή».

Προς το παρόν, η Σιχάμ παρακολουθεί μαθήματα από το σπίτι, καθώς τα σχολεία έκλεισαν στο πλαίσιο του νέου lockdown στη Βρετανία. Όμως, ο πατέρας της πιστεύει ότι θα προκύψει ξανά ζήτημα, όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Είναι σαν bullying εξαιτίας των πιστεύω μου. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν τους κανόνες τους ώστε τα κορίτσια όπως εγώ να μπορούν να φοράνε μακριές φούστες στο σχολείο», δήλωσε η 12χρονη. Ο πατέρας της εξέφρασε την απορία γιατί προέκυψε τώρα ξαφνικά πρόβλημα με το θέμα.

«Πάντα ήταν ένα έξυπνο κορίτσι, από τις πρώτες στην τάξη της και λατρεύει το σχολείο. Και επιμένουν να την στέλνουν σπίτι», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η Σιχάμ παίρνει μόνη της αποφάσεις για την πίστη της, δεν μπορώ να την αναγκάσω να φορέσει ρούχα που δεν θέλει, ούτε θα έπρεπε να το κάνει το σχολείο αυτό. Της αρνούνται την εκπαίδευση λόγω της πίστης της».

Το μόνο που θέλει η Σιχάμ, συνέχισε ο πατέρας, «είναι να φορά μια φούστα μερικά εκατοστά πιο μακριά από εκείνη των συμμαθητριών της. Δεν ξέρω γιατί το σχολείο έχει τέτοιο πρόβλημα».

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ