Γερμανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στα νοσοκομεία - Προς παράταση το lockdown

Γερμανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στα νοσοκομεία - Προς παράταση το lockdown Facebook Twitter
EPA
0

Η κατάσταση των νοσοκομείων στην Γερμανία είναι «εξαιρετικά δύσκολη» εξαιτίας των κρουσμάτων της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 9.487, επί συνόλου 1.775.513, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου the Robert Koch (RKI). Ωστόσο, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ακριβής αποτύπωση της κατάστασης της επιδημίας, καθώς η καταγραφή των κρουσμάτων είναι ατελής λόγω των διακοπών.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ζήτησε να παραταθεί το lockdown στην Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείει και άλλη παράταση. 

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι 'αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Ο Μοντγκόμερι υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων. «Θεωρώ τις αντιγνωμίες γύρω από το θέμα των εμβολίων μια (απλή) πολιτική-κοινοβουλευτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε (εξάλλου) ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)».

Οι κατηγορίες είναι μια «φτηνή προσπάθεια να αντληθεί "πολιτικό μέλι" από την έλλειψη εμβολίων. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Παρεμπιπτόντως, για πολύ καιρό διαφαινόταν ότι η εταιρεία Astrazeneca ήταν εκείνη η οποία θα προηγηθεί», τόνισε είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου».

Υπέρ της παράτασης του lockdown ο υπουργός Υγείας

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τάχθηκε υπέρ της παράτασης του πανεθνικού lockdown. Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Bild είχε αναφέρει, χωρίς να επικαλεσθεί πηγή, πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων έχουν συμφωνήσει να παρατείνουν το lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων πρόκειται να συζητήσουν νέα μέτρα αύριο, Τρίτη.

«Λόγω του πολύ υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είναι απαραίτητο να παραταθούν τα μέτρα και οι περιορισμοί. Υπάρχει σήμερα ο μέγιστος αριθμός ασθενών από κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είναι απολύτως απαραίτητο να μειωθούν τα κρούσματα και να διατηρηθούν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε τα μέτρα πολύ νωρίς και στη συνέχεια να ξαναβρεθούμε προ δύσκολων καταστάσεων σε λίγες εβδομάδες. Την Τρίτη, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν το μέλλον των μέτρων του lockdown. Τότε θα πρέπει να συζητηθεί για πόσο καιρό και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να παραταθούν», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Πιστεύω επίσης ότι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να παραμείνουν κλειστοί. Αυτό είναι δύσκολο για τους μαθητές και τους γονείς, αλλά και εδώ ισχύουν τα εξής: είναι ευκολότερο για όλους τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για μια εβδομάδα περισσότερο, από το να ανοίξουν και στη συνέχεια να το ξανασυζητάμε κάποια στιγμή σε μερικές εβδομάδες. Είναι πιο εύκολο να παρατείνουμε το κλείσιμό τους μετά τις διακοπές παρά να τα κλείσουμε αργότερα», τόνισε.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ