Απεργία την Πρωτομαγιά

Σύσταση της Κομισιόν για άρση της απαγόρευσης πτήσεων και δρομολογίων τρένων προς τη Βρετανία

Σύσταση της Κομισιόν για άρση της απαγόρευσης πτήσεων και δρομολογίων τρένων προς τη Βρετανία Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν έκανε σύσταση να αρθεί η απαγόρευση πτήσεων και δρομολογίων τρένων προς τη Βρετανία που επέβαλαν αρκετές χώρες, λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει ανησυχία.

Στη σύστασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να υπάρξει συντονισμένη προσέγγιση των χωρών- μελών της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τα ταξίδια και τις μεταφορές. «Οι απαγορεύσεις πτήσεων και δρομολογίων τρένων πρέπει να σταματήσουν με δεδομένο ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα απαραίτητα ταξίδια και να αποφευχθεί η διατάραξη της αλυσίδας ανεφοδιασμού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν.

«Αν και είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα, για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού και πρέπει να αποθαρρυνθούν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς τη Βρετανία, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών», επισημαίνει ακόμη η Κομισιόν.

Η ροή των φορτίων, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να συνεχίσει ανεμπόδιστα, ιδιαίτερα για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

«Με δεδομένες τις τρέχουσες αβεβαιότητες και λαμβάνοντας υπόψη τις προφυλάξεις, οι χώρες- μέλη πρέπει να λάβουν συντονισμένη δράση για να αποθαρρύνουν τα μη απαραίτητα ταξίδια ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ», δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεϊνέρ.

«Την ίδια ώρα, οι καθολικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν πρέπει να εμποδίσουν χιλιάδες πολίτες της ΕΕ και της Βρετανίας να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Αν και είναι απαραίτητες οι προφυλάξεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορωνοϊού, με τη σημερινή σύσταση διασφαλίζουμε ότι οι περιορισμοί είναι συντονισμένοι και παρέχουν τις απαραίτητες εξαιρέσεις για πολίτες και κατοίκους που επιστρέφουν στο σπίτι και άλλους που κάνουν απαραίτητα ταξίδια», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ