Μία ομάδα νέων, αυτοαποκαλούμενων χριστιανών κατέστρεψε τον τρίτο μεταλλικό «μονόλιθο» που είχε εμφανιστεί μυστηριωδώς τις τελευταίες ημέρες, σε βουνό της Καλιφόρνια

 

Οι νέοι τράβηξαν βίντεο όπου γκρεμίζουν τον μεταλλικό οβελίσκο βάζοντας στην θέση του έναν σταυρό. Ο «μονόλιθος» είχε τοποθετηθεί κοντά στην πόλη του Atascadero λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακάλυψη μιας παρόμοιας μεταλλικής κατασκευής στην έρημο της Γιούτα και ακόμη μίας στη Ρουμανία. 

 

Μέσα στο σκοτάδι, οι νέοι άνδρες ακούγονται να φωνάζουν «Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς!». Στη συνέχεια ανεβαίνουν πάνω στον οβελίσκο και τον ανατρέπουν, τοποθετώντας στη θέση του έναν αυτοσχέδιο, ξύλινο σταυρό. Η ομάδα έδεσε το μεταλλικό αντικείμενο πίσω από το αυτοκίνητο, και αναχώρησε από το βουνό σέρνοντάς τον στον δρόμο. 

 

Ο πρώτος από τους «μονόλιθους» στη Γιούτα, είχε επίσης καταστραφεί από πολίτες που εντόπισαν το σημείο και αφού τον έριξαν, τον πήραν μαζί τους, μαγνητοσκοπώντας το «κατόρθωμά» τους. 

 

Στο νέο βίντεο, οι άνδρες κάνουν προσβλητικά σχόλια και πίνουν μεγάλες ποσότητες «ενεργειακών ποτών», κάνοντας αναφορές στον Ντόναλντ Τραμπ και τις θεωρίες συνωμοσίας του QAnon. Κοιτάζοντας τον φακό δηλώνουν πως κατέστρεψαν το αντικείμενο για να δείξουν «πόσο πολύ αγαπούν τον Ιησού Χριστό».

 

Ο βανδαλισμός εξόργισε τους ντόπιους. «Είμαστε ενοχλημένοι που αυτοί οι νέοι άνδρες ένιωσαν την ανάγκη να οδηγήσουν πέντε ώρες, να έρθουν στην κοινότητά μας και να καταστρέψουν τον μονόλιθο», δήλωσε η δήμαρχος του Atascadero, Heather Moreno, σε δελτίο τύπου για το συμβάν. «Ο μονόλιθος ήταν κάτι μοναδικό και ευχάριστο σε μια κατά τα άλλα στρεσογόνα εποχή». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr