Νέα υπόθεση με εμφάνιση μυστηριώδους στύλου. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο Pine Mountain του Atascadero στην Καλιφόρνια.

 

Στα τέλη Νοεμβρίου, ένας μυστηριώδης οβελίσκος σχεδόν 4 μέτρων εμφανίστηκε στη Γιούτα, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο μονόλιθος εγκαταστάθηκε μυστηριωδώς και χωρίς τη συνεργασία του αρμόδιου Γραφείου  Διαχείρισης Γης.

 

Άμεσα ξεκίνησαν και οι διάφορες εικασίες και συνωμοσίες για την προέλευσή του. Ωστόσο την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα του Black Friday, ο μονόλιθος εξαφανίστηκε επίσης με άγνωστο τρόπο. 

 

Την Τετάρτη το πρωί, ένα παρόμοιο μνημείο εμφανίστηκε το ίδιο μυστηριωδώς στην κορυφή του βουνού Pine Mountain του Atascadero στην Καλιφόρνια, προκαλώντας παρόμοιες αντιδράσεις.

 

Δεκάδες πεζοπόροι από την περιοχή έσπευσαν να δουν από κοντά το περίεργο αντικείμενο.

 

Ο οβελίσκος τριών όψεων φάνηκε να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, ύψους περίπου 3 μέτρων και  πλάτους 45 εκατοστών.

 

Οι γωνίες του αντικειμένου έχουν συγκολληθεί, συνδέοντας τα πλαϊνά πάνελ σε ένα ατσάλινο πλαίσιο.

 

Στην κορυφή του μνημείου δεν φαίνονται σημάδια συγκόλλησης.

 

Η μανία του μονόλιθου έφτασε μέχρι και τη Ρουμανία. Και εκεί εμφανίστηκε μία σχεδόν ίδια κατασκευή με τον διάσημο πλέον μεταλλικό μονόλιθο της Γιούτα.

 

Σε αντίθεση με εκείνον όμως, ο οβελίσκος του Atascadero δεν ήταν κολλημένος στο έδαφος ενώ σύμφωνα με το Atascadero News, ζυγίζει περίπου 200 κιλά.

 

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για τον στύλο της Γιούτα αλλά σύμφωνα με αναφορές, η κατασκευή του στύλου στο Atascadero φάνηκε να είναι ελαφρώς πιο λεπτή στο πλάτος από την εκδοχή της Γιούτα.

 

Δεν υπάρχουν ορατά στοιχεία για το πώς το αντικείμενο έφτασε στην κορυφή του βουνού, αλλά ο πεζοπόρος Ray Johnson, που περπατά στην περιοχή καθημερινά είπε ότι δεν ήταν εκεί την Τρίτη.

 

Ο δήμος του Atascadero ενημερώθηκε για το αντικείμενο και δεν υπάρχουν τρέχουσες πληροφορίες για το μέλλον του μνημείου.

 

Δεδομένου ότι ζυγίζει όμως, περίπου 200 κιλά και δεν είναι προσκολλημένος στο έδαφος, είναι πιθανό να πέσει και για τον λόγο αυτό υπάρχουν σχετικές προειδοποιήσεις στο κοινό να μην πλησιάζει.

 

 

 

Με πληροφορίες του atascaderonews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr