Σχοινάς: Τέλος του έτους οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Σχοινάς: Τέλος του έτους οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Τα εμβόλια που θα βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην αγορά θα είναι απολύτως ασφαλή διαφορετικά δεν θα αδειοδοτηθούν, ξεκαθάρισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα ότι προς το τέλος του  χρόνου να ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη. Όπως δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός αλλά θα αποτελεί προαπαιτούμενο σε κρίσιμες διαδικασίες και κρίσιμους τομείς.

«Έχουμε καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να προαγοράσουμε επαρκή κάλυψη όλων των Ευρωπαίων από όλα τα πιθανά εμβόλια» ανέφερε. «Τα εμβόλια από μόνα τους δεν σώζουν ζωές, ο εμβολιασμός σώζει ζωές» τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως όσο πιο γρήγορα γίνει ο εμβολιασμός τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την περιπέτεια. «Σε έναν ιδανικό κόσμο ένας έγκαιρος εμβολιασμός των πολλών θα μπορούσε να σώσει το επόμενο καλοκαίρι για την Ευρώπη».

«Ο ιός είναι παντού γι' αυτό πρέπει να πολλαπλασιάζουμε τις άμυνές μας», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης σχολιάζοντας το γεγονός ότι και ο ίδιος νόησε από κορωνοϊό. «Θέλω να πιστεύω πως το άφησα πίσω μου οριστικά». 

 

Για Τουρκία

«Θα υπάρξουν  αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει και επαναδιάταξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM