Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber

Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber Facebook Twitter
Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber (Wikipedia)
0

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber, ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού L'Expansion, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Servan-Schreiber είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο Servan-Schreiber προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών-  ο  αδελφός του, Jean-Jacques Servan-Schreiber, ίδρυσε το περιοδικό L'Express - και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», γράφει το Psychologies στον ιστότοπό του.

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L'Express του αδελφού του.

Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το L'Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L'Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l'Expansion.

Είχε γράψει πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με τα γηρατειά.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ