Περισσότερα από 700 μέλη συμμοριών συνελήφθησαν στην Κεντρική Αμερική

Περισσότερα από 700 μέλη συμμοριών συνελήφθησαν στην Κεντρική Αμερική Facebook Twitter
Περισσότερα από 700 μέλη συμμοριών συνελήφθησαν στην Κεντρική Αμερική (Pixabay)
0

Το Ελ Σαλβαδόρ, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα άσκησαν ποινικές διώξεις σε περισσότερα από 700 μέλη διασυνοριακών εγκληματικών οργανώσεων, κυρίως των συμμοριών MS-13 και 18th Street.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι συνεργάτες μας στην Κεντρική Αμερική δεσμεύονται για τη συνεχή της συνεργασία στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών συμμοριών και συνεργατών τους, που εμπλέκονται σε διεθνικά εγκλήματα», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ William Barr, καθώς η επιχείρηση κατά των συμμοριών υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες προέκυψαν από μια συντονισμένη δράση επιβολής του νόμου στο πλαίσιο της Επιχείρησης Regional Shield (ORS), μιας πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία του DOJ για την καταπολέμηση του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος, που συγκεντρώνει αρχές από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αντιμετώπιση διεθνικών δικτύων λαθρεμπορίου ανθρώπων και συμμοριών, συμπεριλαμβανομένου της MS-13, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εισαγγελείς στο Ελ Σαλβαδόρ άσκησαν αυτήν την εβδομάδα ποινικές διώξεις εναντίον 1.152 μελών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, κυρίως στις συμμορίες MS-13 και 18th Street, ανέφερε η δήλωση.

Η αστυνομία συνέλαβε 572 από τους κατηγορούμενους με κατηγορίες που αφορούσαν τρομοκρατία, δολοφονίες, εκβιασμούς, απαγωγές, ξέπλυμα χρήματος, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Στη Γουατεμάλα, οι αρχές εξέδωσαν 80 εντάλματα σύλληψης, συνέλαβαν 40 άτομα και εκδόθηκαν 29 εντάλματα σύλληψης εναντίον ατόμων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, τα οποία είναι μέλη της συμμορίας 18th Street και του MS-13, δήλωσε το DOJ.

Οι αρχές της Γουατεμάλας κατάσχεσαν ναρκωτικά και ένα πυροβόλο όπλο, και απήγγειλαν κατηγορίες για εκβιασμό, συνωμοσία για δολοφονία και εκβιασμό.

Στην Ονδούρα, σε κοινή επιχείρηση συνελήφθησαν περισσότερα από 75 μέλη της συμμορίας MS-13 και της 18th Street και πέντε αστυνομικοί ενώ εκτελέστηκαν περισσότερα από 10 εντάλματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ