Απεργία την Πρωτομαγιά

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο είπε ότι θα παραιτηθεί όταν υιοθετηθεί το νέο σύνταγμα, δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο είπε ότι θα παραιτηθεί όταν υιοθετηθεί το νέο σύνταγμα, δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό Facebook Twitter
Ο Λουκασένκο επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό
0

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί μόλις υιοθετηθεί το νέο σύνταγμα της χώρας και πρότεινε τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, δίχως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για αυτές τις κινήσεις.

Οι δηλώσεις του Λουκασένκο, που είναι αντιμέτωπος με μαζικές διαδηλώσεις από τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, έγιναν μία ημέρα μετά την έκκληση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να προχωρήσει με τη συνταγματική μεταρρύθμιση προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

«Δεν θα εργαστώ μαζί σας ως πρόεδρος υπό το νέο σύνταγμα», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta. Το ισχύον σύνταγμα χρήζει μεταρρύθμισης, επειδή συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλη εξουσία στα χέρια του προέδρου συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι θα υπήρχε «πρόβλημα» αν παρέδιδε τα ηνία τώρα.

Ο Λουκασένκο έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Ο ηγέτης της Λευκορωσίας φορούσε λευκή στολή και μάσκα, αλλά όχι γάντια όταν συνομίλησε με ασθενείς.

Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι οι υποσχέσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση αποτελούν απλά μια τακτική καθυστέρησης. Χθες ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Λουκασένκο να τηρήσει την υπόσχεση για μεταρρύθμιση, όπως και άλλες, απροσδιόριστες, συμφωνίες που έκανε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ