Η Μαδρίτη μπήκε απόψε σε κλίμα Χριστουγέννων, καθώς άναψαν τα φωτάκια στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

 

Φέτος δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι, προκειμένου να φωτιστούν επιπλέον 30 δρόμοι και πλατείες, παρά την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Σε διάφορα σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν κόκκινα και κίτρινα λαμπάκια LED- τα χρώματα της σημαίας της Ισπανίας- και μεταξύ άλλων στολίζουν μια περιοχή άνω του ενός χιλιομέτρου κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, που περνάει το διάσημο μουσείο Πράδο.

 


Συνήθως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός αποτελεί πόλο έλξης, αλλά αυτή τη φορά υπήρχαν πολλοί λιγότεροι άνθρωποι στους δρόμους, λόγω της πανδημίας.

 

Φέτος, η διακόσμηση 200 δρόμων κόστισε 3,17 εκατομμύρια ευρώ, προϋπολογισμός λίγο μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα 3,08 εκατ. που διατέθηκαν πέρυσι για αυτό τον σκοπό. Υπήρχαν σχέδια για μεγαλύτερες δαπάνες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά εγκαταλείφθηκαν λόγω του κορωνοϊού, ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωση. Η Ισπανία αναμένει ύφεση της τάξεως του 11,2% φέτος, μετά την ανάπτυξη 2% που κατέγραψε πέρυσι, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

 

Με πληροφορίες από AΠΕ/ Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr