Μέρκελ: Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον

Μέρκελ: Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
0

«Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορωνοϊού «ούτε κατά διάνοια».

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών (BDA), η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας.

«Γι' αυτό θα πρέπει για το ορατό μέλλον να ζούμε ακόμη με περιορισμούς», δήλωσε και εξήγησε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν κάπως ανακοπεί, «αλλά αυτό δεν αρκεί», καθώς «δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντίστροφη πορεία», κάτι που, όπως είπε, θα ήταν προς όφελος της οικονομίας.

Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το «μερικό lockdown» που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

«Επειδή η διατήρηση των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία αποτελεί κομβικό σημείο των μέτρων που λαμβάνουμε, πρέπει οι περιορισμοί να τεθούν σε άλλους τομείς», διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία υποφέρει υπό το βάρος των μέτρων για την πανδημία.

«Από κοινού με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων επεξεργαζόμαστε σχέδιο παράτασης της στήριξης των επιχειρήσεων», δήλωσε. «Αν η Γερμανία θέλει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ευημερίας και κοινωνικού συστήματος, χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εργοδότες ενθαρρύνουν την τηλεργασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ