Η Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις

Η Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις Facebook Twitter
EPA
0

Η Disney προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες σε 32.000 απολύσεις εργαζομένων της λόγω της κρίσης από την πανδημία.

Όπως όλα δείχνουν η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει σοβαρά τα θεματικά πάρκα και τα τουριστικά θέρετρα.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση της προς την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους. Οι περισσότερες από αυτές τις απολύσεις θα προέρχονται από το τμήμα των θεματικών πάρκων και σε αυτές περιλαμβάνονται οι 28.000 εργαζόμενοι που η εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα απολυθούν.


Η πανδημία έχει πλήξει τόσο τα πάρκα της Disney, αλλά ανάγκασε την εταιρεία ακόμα και να αναστείλει σημαντικές κυκλοφορίες ταινιών.


Και τα 12 πάρκα της Disney στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη έκλεισαν στο πρώτο lockdown, την περίοδο δηλαδή του Μαρτίου και Μαΐου. Ενώ η Disney έκτοτε εγκαινίασε κάποια νέα θεματικά πάρκα στη Σαγκάη και τη Φλόριντα, το πιο γνωστό της πάρκο, στην Καλιφόρνια, θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον έως το τέλος του 2020. Η Disneyland Paris μάλιστα αναγκάστηκε να κλείσει ξανά τον περασμένο μήνα όταν η Γαλλία επέβαλε ένα δεύτερο lockdown.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Disney κατέγραψε απώλεια 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας μια απότομη κάμψη, όταν η εταιρεία για πέρυσι σημείωσε κέρδη 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM