Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν

Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν Facebook Twitter
EPA
0

O Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι είχε πει ψέματα στο FBI, στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω Twitter αυτή την ενέργειά του. «Με μεγάλη μου τιμή ανακοινώνω ότι χορηγήθηκε πλήρης απαλλαγή στον στρατηγό Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και την υπέροχη οικογένειά του, ξέρω ότι τώρα θα περάσετε πραγματικά υπέροχα την Ημέρα των Ευχαριστιών», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτησή του.


Ο Φλιν έμεινε μόλις μερικές εβδομάδες στον Λευκό Οίκο και παραιτήθηκε στις αρχές του 2017, όταν είπε ψέματα για τις ρωσικές επαφές που είχε. Αργότερα παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στο FBI για τις επαφές του με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ, τις εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τραμπ.

Στην πορεία, ο Φλιν προσπάθησε να ανακαλέσει αυτή την ομολογία, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελείς παραβίασαν τα δικαιώματά του και τον εξαπάτησαν για να τον οδηγήσουν σε διακανονισμό. Η ανακοίνωση της ποινής του έχει αναβληθεί πολλές φορές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM