Ο Τραμπ επιμένει κατά της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα- «Σχεδιάστηκε για να σκοτώσει την οικονομία των ΗΠΑ»

Ο Τραμπ επιμένει κατά της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα- «Σχεδιάστηκε για να σκοτώσει την οικονομία των ΗΠΑ» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε ξανά κατά της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, υπεραμυνόμενος της απόφασής του να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία επισημοποιήθηκε αυτό τον μήνα, αλλά ο Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί ότι η χώρα θα επανέλθει σε αυτή. Η συμφωνία του 2015, που έχουν επικυρώσει πάνω από 180 χώρες, στοχεύει στο να διατηρηθεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και ιδανικά όχι πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη G20- που έγινε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- αποκάλεσε τη συμφωνία του Παρισιού «μονόπλευρη» και υποστήριξε ότι σχεδιάστηκε προκειμένου να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία.

«Για να προστατεύσω τους Αμερικανούς εργαζόμενους απέσυρα τις ΗΠΑ από την άδικη και μονόπλευρη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Μία πολύ άδικη συμφωνία για τις ΗΠΑ», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η συμφωνία του Παρισιού δεν σχεδιάστηκε για να σώσει το περιβάλλον, σχεδιάστηκε για να σκοτώσει την αμερικανική οικονομία», υποστήριξε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αρνούμαι να παραδώσω εκατομμύρια αμερικανικές θέσεις εργασίας και να στείλω τρισεκατομμύρια αμερικανικών δολαρίων στους χειρότερους ρυπαντές και περιβαλλοντικούς παραβάτες του κόσμου. Γιατί αυτό θα είχε συμβεί».

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού την πρώτη χρονιά της θητείας του, αλλά αυτό έγινε και επίσημα στις 4 Νοεμβρίου. Όμως, ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα ανατρέψει την αποχώρηση όταν αναλάβει καθήκοντα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ