Μπάιντεν: Αν εκλεγώ οι ΗΠΑ θα επανενταχθούν στη Συμφωνία του Παρισιού

Μπάιντεν: Αν εκλεγώ οι ΗΠΑ θα επανενταχθούν στη Συμφωνία του Παρισιού Facebook Twitter
0

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα επανενταχθεί στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία αποχώρησε και τυπικά χθες Τετάρτη, την πρώτη ημέρα της θητείας του, εάν επικρατήσει.

«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο μέσω του Twitter, αναφερόμενος στην 20ή Ιανουαρίου 2021, όταν θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας  να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, εφόσον εκλεγεί.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επισήμως από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή, ξεκινώντας τη διαδικασία η οποία διαρκεί έναν χρόνο.

Οι ΗΠΑ --η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων του θερμοκηπίου—θα είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από τη συμφωνία αυτή, η οποία υπεγράφη το 2015.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντιτίθεται έντονα στη συμφωνία αυτή και έχει περιορίσει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει, εμποδίζουν τη βιομηχανία, ενώ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τα επιστημονικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πρώτη φορά την απόφαση της κυβέρνησής του το 2017. Αν επανεκλεγεί, οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα συμμετάσχουν στις παγκόσμιες προσπάθειες για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ