Εκατομμύρια άνθρωποι βάζουν ακόμα για κωδικό "123456" ή "password" - Παγκόσμια έρευνα

Εκατομμύρια άνθρωποι βάζουν ακόμα για κωδικό "123456" ή "password" - Παγκόσμια έρευνα Facebook Twitter
Pixabay
0

Έχουν περάσει δεκαετίες από την πρώτη φορά που ένας υπολογιστής «ζήτησε» την εισαγωγή ενός κωδικού ασφαλείας από τον χρήστη του. 

Ωστόσο η πάροδος του χρόνου και η συλλογική εμπειρία δεν φαίνεται να εμποδίζουν εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο από το να επιλέγουν για κωδικούς τους, μέχρι και σήμερα, συνεχόμενα νούμερα ή εύκολα προβλέψιμες λέξεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της εταιρείας διαχείρισης κωδικών NordPass, από τους 200 χειρότερους κωδικούς, ο πιο δημοφιλής εν έτει 2020 παραμένει η αριθμητική ακολουθία «123456 και τουλάχιστον 2.543.285 άνθρωποι στον πλανήτη την επέλεξαν φέτος για κωδικό - είτε επρόκειτο για κάποια ηλεκτρική συσκευή, είτε για κάποιον λογαριασμό σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.  

Και φυσικά αυτός δεν είναι ο μόνος κωδικός που χρησιμοποιείται ακόμα κατά κόρον παρότι «σπάει» σε δύο δευτερόλεπτα. Εξετάζοντας σχεδόν 275,7 εκατομμύρια κωδικούς (275.699.516 για την ακρίβεια), η NordPass διαμόρφωσε τη λίστα με τους δέκα πραγματικά χειρότερους κωδικούς του 2020, οι οποίοι έχουν αλλάξει από λίγο έως καθόλου σε σχέση με το 2019.

Οι μόνες νέες προσθήκες στην φετινή top 10 λίστα των χειρότερων κωδικών είναι το "picture1" και η λέξη "senha" που φυσικά θα πει «κωδικός» στα πορτογαλικά. 

Αναλυτικά οι δέκα χειρότεροι κωδικοί του 2020:

1. 123456

2. 123456789
3. picture1
4. password
5. 12345678
6. 111111
7. 123123
8. 12345
9. 1234567890
10. senha

Αν ο κωδικός σας είναι κάποιος από τους παραπάνω, θα ήταν μία καλή ιδέα να τον αλλάξετε αμέσως. 

Η NordPass συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου και τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών να αποφεύγουν λέξεις που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ένα λεξικό, και σειρές συνεχόμενων γραμμάτων στο πληκτρολόγιο. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγει κανείς την εισαγωγή προσωπικών πληροφοριών ως κωδικό, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία γενεθλίων ή τον αριθμό τηλεφώνου. 

Ειδικοί προτείνουν την συχνή αλλαγή κωδικών κάθε 90 ημέρες, με την εναλλαγή κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Καλή ιδέα είναι επίσης να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός ασφαλείας σε διαφορετικούς λογαριασμούς. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ