Το Facebook κατήργησε  μια σειρά από ρατσιστικές δημοσιεύσεις και σεξιστικά σχόλια εναντίον της εκλεγμένης αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε το προσβλητικό περιεχόμενο αφότου το BBC News δημοσιοποίησε ότι τρεις ομάδες στο Facebook αναρτούσαν μηνύματα μίσους εναντίον της αντιπροέδρου.

 

Το Facebook ισχυρίζεται ωστόσο ότι αφαιρεί το 90% των ρατσιστικών μηνυμάτων προτού αυτά επισημανθούν. Ο πρόεδρος της Media Matters, Angelo Carusone, πάντως δήλωσε: «Η κατάργηση αυτού του περιεχομένου από το Facebook μόνο αφότου επισημανθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιβεβαιώνει ότι οι κανόνες και οι κατευθυντήριες γραμμές που έχει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι κούφιοι και στην ουσία δεν καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό τέτοιων μηνυμάτων».

 

«Και όμως, αυτές οι ομάδες διέφυγαν της προσοχής του Facebook μέχρι να επισημανθούν από τρίτους», πρόσθεσε. Στις σελίδες περιλαμβάνονται προσβολές όπως ότι η κυρία Χάρις δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ - επειδή η μητέρα της είναι από την Ινδία και ο πατέρας της από την Τζαμάικα. Άλλα σχόλια αφορούσαν στο ότι δεν είναι «αρκετά μαύρη» για τους Δημοκρατικούς. Μια άλλη δημοσίευση αναφέρει ότι θα έπρεπε να απελαθεί στην Ινδία. Αρκετά ήταν και τα σεξιστικά σχόλια.

 

Το Facebook έχει επανειλημμένα επικριθεί από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων για το ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους. Για αυτό τον λόγο, τον Αύγουστο, εκατοντάδες εταιρείες σταμάτησαν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr