Επτάχρονος Ιταλός influencer σπάει τα στερεότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Επτάχρονος Ιταλός influencer σπάει τα στερεότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες Facebook Twitter
0

Ο Σίριο Περσιτσέτι δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να τραφεί μόνος του. Όμως, αυτός ο επτάχρονος έχει εξελιχθεί σε έναν influencer, αποδεικνύοντας ότι οι ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να εμποδίσουν κάποιον να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους άλλους.

Ο Σίριο πάσχει από σπαστική τετραπληγία. Δεν μπορεί να σχηματίσει σωστά λέξεις ή να καταπιεί, επειδή το στόμα του είναι μονίμως ανοιχτό. Τρέφεται με υγρή τροφή, μέσω σωλήνα στο στομάχι του και έχει τραχειοτομή που τον βοηθά να αναπνεύσει.

Τα αντέχει όλα αυτά με τέτοιο σθένος, ζωηράδα και λαχτάρα για ζωή, που ώθησε τη μητέρα του, Βαλεντίνα, να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπως και λογαριασμούς στο Facebook, το Instagram και το Τwitter, στους οποίους καταγράφει την καθημερινότητα του γιου της, ελπίζοντας ότι ο Σίριο θα αποτελέσει έμπνευση για άλλους.

«Θέλαμε να πούμε την ιστορία των ειδικών αναγκών με έναν διαφορετικό τρόπο. Να δείξουμε τι είναι για εμάς. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να το αντιμετωπίσεις, αλλά αν διοχετευτεί στη σωστή κατεύθυνση, με τη σωστή βοήθεια, μπορεί να επιτρέψει σε αυτά τα παιδιά να απολαύσουν κάτι που μπορεί πράγματι να λέγεται ζωή», δήλωσε η μητέρα στο Reuters.


Η ανταπόκριση στα βίντεο του Σίριο ήταν συγκλονιστική και κάποια από αυτά έχουν περισσότερα από 130.000 views. «Η ανταπόκριση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα από οικογένειες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, ήταν τόσο δυνατή και ενθουσιώδης που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε», είπε η Βαλεντίνα.

Η ίδια δημοσιεύει βίντεο με τον Σίριο να πηγαίνει στο σχολείο, με μια τσάντα σχεδόν στο μέγεθός του, να οδηγεί ένα αυτοκινητάκι ή να ξυπνά χωρίς έλεος τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον 10χρονο Νίλο. Οι αναρτήσεις συγκεντρώνουν πληθώρα likes και μηνυμάτων υποστήριξης.


Η μητέρα εξήγησε ότι ήθελε να σπάσει τις προκαταλήψεις που υπάρχουν για τις ειδικές ανάγκες, δείχνοντας ότι αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει το τέλος της διασκέδασης για ένα παιδί.

«Καταλάβαμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσουμε για τις ειδικές ανάγκες, χωρίς να επιδιώκουμε τον οίκτο. Να το κάνουμε διαφορετικά από ό,τι γίνεται συνήθως», είπε. Η Βαλεντίνα φαντάζεται τον κόσμο μέσα από τα μάτια του γιου της και γράφει τις αναρτήσεις που συνοδεύουν τα βίντεο.

«Εδώ φτάνω στην παιδική χαρά, ατρόμητος και υπερήφανος ενώ η μαμά με παρακολουθεί σαν γεράκι. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή όταν έχεις ειδικές ανάγκες, αλλά το προσπαθώ ούτως ή άλλως», γράφει σε μία από τις αναρτήσεις.


Η 38χρονη Βαλεντίνα, που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο των ταχυδρομείων, έχει τη βοήθεια του συζύγου της, Πάολο και δύο φροντιστών, που εργάζονται εναλλάξ. Δεν περίμενε ποτέ ότι οι αναρτήσεις θα γίνονταν viral. «Αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι βοηθά και είναι ένα απαραίτητο βήμα για να γίνει η ζωή πολλών ανθρώπων πολύ πιο φυσιολογική», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ