Επτάχρονος Ιταλός influencer σπάει τα στερεότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Επτάχρονος Ιταλός influencer σπάει τα στερεότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες Facebook Twitter
0

Ο Σίριο Περσιτσέτι δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να τραφεί μόνος του. Όμως, αυτός ο επτάχρονος έχει εξελιχθεί σε έναν influencer, αποδεικνύοντας ότι οι ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να εμποδίσουν κάποιον να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους άλλους.

Ο Σίριο πάσχει από σπαστική τετραπληγία. Δεν μπορεί να σχηματίσει σωστά λέξεις ή να καταπιεί, επειδή το στόμα του είναι μονίμως ανοιχτό. Τρέφεται με υγρή τροφή, μέσω σωλήνα στο στομάχι του και έχει τραχειοτομή που τον βοηθά να αναπνεύσει.

Τα αντέχει όλα αυτά με τέτοιο σθένος, ζωηράδα και λαχτάρα για ζωή, που ώθησε τη μητέρα του, Βαλεντίνα, να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπως και λογαριασμούς στο Facebook, το Instagram και το Τwitter, στους οποίους καταγράφει την καθημερινότητα του γιου της, ελπίζοντας ότι ο Σίριο θα αποτελέσει έμπνευση για άλλους.

«Θέλαμε να πούμε την ιστορία των ειδικών αναγκών με έναν διαφορετικό τρόπο. Να δείξουμε τι είναι για εμάς. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να το αντιμετωπίσεις, αλλά αν διοχετευτεί στη σωστή κατεύθυνση, με τη σωστή βοήθεια, μπορεί να επιτρέψει σε αυτά τα παιδιά να απολαύσουν κάτι που μπορεί πράγματι να λέγεται ζωή», δήλωσε η μητέρα στο Reuters.


Η ανταπόκριση στα βίντεο του Σίριο ήταν συγκλονιστική και κάποια από αυτά έχουν περισσότερα από 130.000 views. «Η ανταπόκριση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα από οικογένειες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, ήταν τόσο δυνατή και ενθουσιώδης που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε», είπε η Βαλεντίνα.

Η ίδια δημοσιεύει βίντεο με τον Σίριο να πηγαίνει στο σχολείο, με μια τσάντα σχεδόν στο μέγεθός του, να οδηγεί ένα αυτοκινητάκι ή να ξυπνά χωρίς έλεος τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον 10χρονο Νίλο. Οι αναρτήσεις συγκεντρώνουν πληθώρα likes και μηνυμάτων υποστήριξης.


Η μητέρα εξήγησε ότι ήθελε να σπάσει τις προκαταλήψεις που υπάρχουν για τις ειδικές ανάγκες, δείχνοντας ότι αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει το τέλος της διασκέδασης για ένα παιδί.

«Καταλάβαμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσουμε για τις ειδικές ανάγκες, χωρίς να επιδιώκουμε τον οίκτο. Να το κάνουμε διαφορετικά από ό,τι γίνεται συνήθως», είπε. Η Βαλεντίνα φαντάζεται τον κόσμο μέσα από τα μάτια του γιου της και γράφει τις αναρτήσεις που συνοδεύουν τα βίντεο.

«Εδώ φτάνω στην παιδική χαρά, ατρόμητος και υπερήφανος ενώ η μαμά με παρακολουθεί σαν γεράκι. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή όταν έχεις ειδικές ανάγκες, αλλά το προσπαθώ ούτως ή άλλως», γράφει σε μία από τις αναρτήσεις.


Η 38χρονη Βαλεντίνα, που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο των ταχυδρομείων, έχει τη βοήθεια του συζύγου της, Πάολο και δύο φροντιστών, που εργάζονται εναλλάξ. Δεν περίμενε ποτέ ότι οι αναρτήσεις θα γίνονταν viral. «Αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι βοηθά και είναι ένα απαραίτητο βήμα για να γίνει η ζωή πολλών ανθρώπων πολύ πιο φυσιολογική», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM