Βομβιστική επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Τι ερευνά η Ασφάλεια - SOS από το γαλλικό προξενείο

Βομβιστική επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Τι ερευνά η Ασφάλεια - SOS από το γαλλικό προξενείο Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι αρχές της σαουδαραβικής επαρχίας της Μέκκας ανακοίνωσαν πως ένας Έλληνας υπήκοος και ένας Σαουδάραβας αξιωματικός ασφαλείας τραυματίσθηκαν στην «άνανδρη» βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε μη μουσουλμανικό κοιμητήριο στη σαουδαραβική πόλη Τζέντα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν την επίθεση εναντίον διπλωματικού προσωπικού στη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, όπως αναφέρεται σε δήλωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η εφημερίδα Le Figaro ανέφερε νωρίτερα ότι την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας κάποιους από τους παριστάμενους. Για επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Την απερίφραστη καταδίκη του για σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο γνωστοποίησε τον τραυματισμό Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο γενικό προξενείο της πόλης αυτής της Σαουδικής Αραβίας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην εν λόγω τελετή. 

Επίσης, ενημέρωσε ότι ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επισημαίνει επιπλέον πως του συμπαραστέκονται τόσο το γενικό προξενείο όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Γαλλικοί «στόχοι»;

 

Το γαλλικό προξενείο στην Τζέντα, με δήλωσή που είδε το Reuters, κάλεσε τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε «μέγιστη επιφυλακή» μετά την επίθεση. Επίσης η πρεσβεία της Γαλλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσε τους Γάλλους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδιαίτερα σε «τουριστικές περιοχές και κοινότητες εκπατρισμένων» μετά την επίθεση που σημειώθηκε στην Τζέντα.

Η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές των Εμιράτων, οι οποίες παραμένουν προσηλωμένες στο να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια στη γαλλική κοινότητα, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τη διπλωματική αποστολή και εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους Γάλλους που κατοικούν στην Τζέντα. Η πρεσβεία καλεί τους Γάλλους πολίτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «να είναι διακριτικοί», να αποφεύγουν «κάθε είδους συναθροίσεις» και να είναι «προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους».


Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ